Zgodność HDTV

maxhustle

New member
Witam planuje zakup projektora, niestety nie stac mnie na projektor Full HD.
Pojawia sie pytanie na czym polega zgodnosc HDTV? Czy mam rozumeic ze jeseli pod projektor zostanie podpiete urzadzenie emitujace 1080 przykladowo BRay albo X360 poprzez kabel hdmi projektor zeskaluje sobie obraz ? Nigdzie w sieci nie potrafie znalesc jasnej wypowiedzi na ten temat, prosilbym o oswietlenie mnie w tym zakresie, z gory wielkie dzieki.

pa3

New member
Bez reklam
Witam planuje zakup projektora, niestety nie stac mnie na projektor Full HD.
Pojawia sie pytanie na czym polega zgodnosc HDTV? Czy mam rozumeic ze jeseli pod projektor zostanie podpiete urzadzenie emitujace 1080 przykladowo BRay albo X360 poprzez kabel hdmi projektor zeskaluje sobie obraz ? Nigdzie w sieci nie potrafie znalesc jasnej wypowiedzi na ten temat, prosilbym o oswietlenie mnie w tym zakresie, z gory wielkie dzieki.

Obsługa HDTV czyli możliwość przyjęcia takiego sygnału przez sprzęt.
Są projektory nieposiadające natywnej rozdzielczości HD które potrafią przyjąć taki sygnał i później przeskalować go na swoją niższą rozdziałkę - takich nie kupuj :)

Jeśli nie masz funduszy na FullHd a chcesz oglądać filmy 1080 czy grać na Ps3, X360 to zostaje HD ready czyli rozdzielczość 1280 x 720, np. Optoma HD600x, HD65, Benq W600, ... itp.

Ostatnia edycja:

maxhustle

New member
... to zostaje HD ready czyli rozdzielczość 1280 x 720, np. Optoma HD600x, HD65, Benq W600, ... itp.

W takim razie ktory z nich jest godny polecenia. Cel uzytkowania: filmy 2/3 ; xbox360 1/3.
Pomieszczenie ma prawie 6 metrow dlugosci i na jego koncach mialby sie znalesc ekran i sam projektor.

Ewentualnie czy jest cos troche drozszego powiedzmy zakres do 3000zl co jest godne uwagi

Do góry