Zestawienie funkcji w wszystkich seriach telewizorów firmy Philips na 2013 rok.

electro69

New member
napisałem post w bardzo podobnym tonie i został zwyczajnie wycięty :shock:
:smile:kiedyś też napisałem w negatywnym tonie o Philipsie (to było coś o testach tych Tv na forum) i też został post skasowany :D zresztą jak wiele innych postów użytkowników gdzie się pisze źle (a może inaczej gdzie się ukazuje wady tych Tv których jak można poczytać jest sporo) ;) ... panujący tutaj marketing typu "kochajmy Philipsa" działa pełna parą :cool: ale co zrobić ... mam tylko nadzieję że rzeczywiście w 2013 r. poprawią zwłaszcza ten soft bo to jakaś tragedia jest ogółem ... żaden inny producent nie ma tylu problemów z nim i oby dostępność tych Tv była większa a nie tylko w "ekskluzywnych" sklepach dla "znawców" :wink:.
Pozdrawiam i proszę nie kasować posta :)

WojtR

Member
Bez reklam
najgorsze albo może najlepsze jest w tym , że TV naprawdę wizualnie bardzo ładnie się prezentują , obraz tak jak Kiki pisze jest wysokich lotów ale klapę po całości kładzie niestety nie do końca dopracowane oprogramowanie i nikła jak dotąd zawartość czegoś o nazwie "smart" dla mnie jest to akurat tak samo debilne określenie jak , że coś jest "premium" :)

więc miejmy nadzieje , że programistów mają w tym roku o szerszych horyzontach bo na razie chyba wzięli tych od badziewnych dekoderów , które wpychała klientom cyfra + :)

andreas2012

New member
najgorsze albo może najlepsze jest w tym , że TV naprawdę wizualnie bardzo ładnie się prezentują , obraz tak jak Kiki pisze jest wysokich lotów ale klapę po całości kładzie niestety nie do końca dopracowane oprogramowanie i nikła jak dotąd zawartość czegoś o nazwie "smart" dla mnie jest to akurat tak samo debilne określenie jak , że coś jest "premium" :)

więc miejmy nadzieje , że programistów mają w tym roku o szerszych horyzontach bo na razie chyba wzięli tych od badziewnych dekoderów , które wpychała klientom cyfra + :)

z tym smart tv to bym sie tak nie przejmowal chociaz w sumie po co placic w ogole za smarttv jak ono jest niedopracowane? tylko kto ma dopracowane obecnie smarttv? ktory tv z 2012 odtworzy mpeg5 ktory pewnie w tym roku zadebiutuje? ktory odtworzy nowego flesha? (ps. ktory odtwarza aktualnego flasza?) itd itd,
Panie lepiej zwracac uwage na jakosc obrazu a smarttv to z osobnego urzadzenia zrobic bo jaki by nie byl obecnie to i tak za rok bedzie w wiekszosci funkcji nie do uzytku a za 3 lata w ogole. A czasy systemu operacyjnego w 2013 jeszcze nie nastana moze w 2014 albo 2015 dopiero - i dopiero wtedy smarttv bedzie mialo sens, LG wykupilo webOsa dodatkowo zawarto wspolprace wiec w przyszlosci jest szansa na smarttv ktory rzeczywiscie dziala ale jeszcze nie teraz

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dokladnie obraz jest najwazniejszy i bezawaryjnosc... a na reszte i tak nie mam czasu zeby siedziec i latac po smart tv :) tyle czasu zeby same filmy poogaldac ktore sie chce to czasu zajmuje a przeciez sa dzieci , zona i praca :) wiec jest co robic a nie tylko siedziec przed tv i bawic sie smartv tv... ale szanuje wszystkich kazdy ma swoj jakis poglad na te sprawe wiec kazdy cos znajduje dla siebie..:) tylko skad ludzie maja tyle czasu zeby tyle siedziec przed tv ....??? :)
lolek

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Dzisiaj , tj.15 marca 2013 r. recenzent sprzętu audio-video Rasmus Larsen na łamach Flatpanels.dk przedstawił w sposób ciekawy gamę telewizorów firmy Philips , które ukażą się na rynku europejskim w 2013 r. z miesiącami dostępności poszczególnych serii . Chętnych użytkowników forum , chcących
dowiedzieć się co zawiera cały artykuł dotyczący gamy telewizorów firmy Philips na rok 2013 zapraszam
na stronkę:

Philips 2013-fladskćrme - fuldt overblik - FlatpanelsDK

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

WojtR

Member
Bez reklam
Czy ktoś ma wiedzę kiedy pojawią się nowe modele w sklepach ... bo jest masowy zalew nowych sam i pana a tu cisza

accu

New member
Bez reklam
Czy ktoś ma wiedzę kiedy pojawią się nowe modele w sklepach ... bo jest masowy zalew nowych sam i pana a tu cisza

Witam uprzejmie,
Seria 6008 K/12 miała pojawić się w marcu 2013 r. , więc już ma "poślizg" miesięczny .

Seria 8008S/12 wielkość przekątnej ekranu 55" , 46" ma być w miesiącu kwietniu , a 40" w terminie późniejszym .(maj)
Seria 7008 i 7108 - kwiecień/maj.
Seria DesignLine 8908 -czerwiec.
Ale firma Philips (obserwując poprzednie lata) lubi mieć "poślizgi".

accu

WojtR

Member
Bez reklam
ile jeszcze razy na tym forum bedzie takie pseudo info czy pytanie o to ?

D Z I A Ł A !!

jakby w tym temacie nie było zwodzenia przez 5 czy 6 miesięcy to by tyle razy ten temat nie był wywoływany to nikt inny tylko producent chwalił się banerami z logo TVN wprowadzając te TV w zeszłym roku :D

Dobrze, że w końcu się to dzisiaj pojawiło , w końcu może ktoś poszedł po rozum do głowy , że przy okazji dostarczanych treści rynek odbiorców reklam się poszerzy ;)

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Korzystam z wyjścia cyfrowego audio coaxial(koncetrycznego) z mojego telewizora firmy Philips 9705 do wejścia cyfrowego
coaxial w karcie DAC-30 firmy Accuphase , która to karta jest umieszczona w slocie opcjonalnym
wzmacniacza zintegrowanego firmy Accuphase E-213 . Wszystkie widgety typu You Tube Videos , Ipla , Vod.onet , WP.TV,Tuba.fm ładnie są odtwarzane tzn. mają obraz i dźwięk i wszystko jest w porządku.
Dźwięk w telewizorze jest wyłączony i odtwarzany przez kolumny głośnikowe połączone z wzmacniaczem.
Natomiast widget TVN Player owszem obraz przekazuje w opcji jakości :wysoki . Jest płynny.
Nie ma natomiast dźwięku przez kolumny głośnikowe , więc muszę włączać głośniki umieszczone w telewizorze . Zastanawiam się , co może być powodem braku odbioru transmisji cyfrowej dźwięku tego widgetu przez kartę DAC-30 . Z głośników kolumn głośnikowych słychać tylko "delikatny"szum .
W każdym kanale pracują dwa równoległe konwertery PCM 1796 Burr Brown .(teraz Texas Instruments)
Karta ma wejście coaxial cyfrowe:0.5Vp-p75ohm ,częstotliwość próbkowania 32kHz-192kHz,24bit.

Ma również wejście cyfrowe optical :-27 - -15dbm , częstotliwość próbkowania 32kHz-96kHz,24bit. Z tego wejścia nie mogę skorzystać , gdyż telewizor nie ma wyjścia cyfrowego optycznego .
Ma również wejście USB: USB 2.0 Full Speed (12 Mbps) , częstotliwość próbkowania 32kHz - 96kHz,24bit. To wejście służy do połączenia komputera .(laptopa)

BTW, zdaje się , że znalazłem powód braku dźwięku , gdy chcę go "puścić" przez kartę DAC-30 z widgetu TVN Player . Dźwięk z TVN Player jest : DOLBY DIGITAL 2/0 ,rodzaj kanału:cyfrowy, język dźwięku:ORG.
jest nie "wypuszczany" z telewizora . Natomiast w innych widgetach dźwięk jest :MPEG 2/0 , rodzaj kanału:cyfrowy ,
język dźwięku:polski i jest "wypuszczany" z telewizora.

accu

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Cena ustalona za telewizor firmy Philips w poszczególnych seriach w sklepie internetowym Euro-RTV-AGD wynosi:

42PFL5008H wynosi 2999.00 zł ,
47PFL5008H wynosi 3999.00 zł,
42PFL6008K wynosi 4299.00 zł,
47PFL6008K wynosi 4999.00 zł,
55PFL6008K wynosi 6699.00 zł,
46PFL8008S wynosi 6699.00 zł.

accu

Do góry