zestaw stereo do 6 tys.

skyrunner

New member
Jako, że nie mam specjalnie miejsca na kino domowe, a zależy mi też na porządnej jakości muzyce postanowiłem zainwestować w jakiś zestaw stereo. na chwilę obecną rozważam kolumny paradigm monitor 9 v.7 albo monitor audio bx6. do tego przydałby się jakiś amplituner. Jest sporo dobrego sprzętu, ale niestety nie bardzo się znam. dwie pierwsze z brzegu opcje jakie mi przychodzą do głowy to Yamaha RX-V673 albo Sony STR-DN1040.

eddielublin

New member
Jak chcesz porządny zestaw stereo to po co Ci amplituner kina domowego? 70% funkcji będzie zapłacone a nie wykorzystane, bież zatem wzmacniacz stereo!!!
Jak 9v7 to bierz NAD-a 356bee i po temacie.
Jak podasz więcej szczegółów czego oczekujesz od zestawu i jakie masz warunki lokalowe to koledzy coś pewnie jeszcze dobiorą...

Ostatnio edytowane przez moderatora:

skyrunner

New member
Dzięki za odpowiedź. Tak jak już mówiłem - nie znam się. Nawet nie wiedziałem, że są takie combosy wzmacniacz + DAC w jednym pudle. warunki lokalowe hmmm...stereo będzie stało w salonie z aneksem. razem jakieś 35m. zestaw przede wszystkim pod muzę - jakieś 50%, reszta to filmy i granie.

Co do muzyki, jest tu pewien rozrzut. muzyka poważna, filmowa, rock, indie rock, r'n'b, trance

Ostatnia edycja:

eddielublin

New member
pospaceruj trochę po salonach zorientuj się w ofercie, to nie jest kwestia tego czy się znasz a raczej czy orientujesz się w ofercie rynkowej audio.
Ten Nad jest dostępny z wbudowanym DAC lub przedwzmacniaczem do gramofonu, albo też wersja bez tych gadżetów, jak nie grasz z plików/winyli to są zbędne.
Sprawdź również ofertę naszych krajowych producentów kolumn - naprawdę warto...

Ostatnio edytowane przez moderatora:

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Dzięki za odpowiedź. Tak jak już mówiłem - nie znam się. Nawet nie wiedziałem, że są takie combosy wzmacniacz + DAC w jednym pudle. warunki lokalowe hmmm...stereo będzie stało w salonie z aneksem. razem jakieś 35m. zestaw przede wszystkim pod muzę - jakieś 50%, reszta to filmy i granie.

Co do muzyki, jest tu pewien rozrzut. muzyka poważna, filmowa, rock, indie rock, r'n'b, trance
Przy tym czego słuchasz to KEF Q700 i do tego PMA720, HK980...

Do góry