Zestaw stereo do 3500zł

Filippo88

New member
Witam,

aktualnie rozglądam się za zestawem stereo, czyli dwie kolumny podłogowe + amplituner.

Budżet to 3500zł, zależy mi na dobrym basie, głośniki generalnie będą służyć do słuchania muzyki typu rock, metal. Poza tym w mniejszym stopniu do oglądania filmów i wydarzeń sportowych.

Jakie kolumny i amplituner możecie polecić w tym budżecie?

Filippo88

New member
Witam,

dziękuję za odpowiedzi.

Oczywiście wzmacniacz będzie dużo lepszym wyborem niż amplituner, póki co nie planuję rozbudowy o kolejne głośniki, ewentualnie w dalszej przyszłości po prostu kupię nowy osobny zestaw np. 5.1.

Kolor nie ma znaczenia natomiast aktualnie przebywam za granicą a dokładniej w Szkocji więc będę wdzięczny jeżeli moglibyście coś polecić jeśli chodzi o nowe kolumny i wzmacniacz z Amazon.co.uk jeżeli o używane to ebay.co.uk.

Znalazłem te same głośnki BX6 na ebay za 350gbp (~1600pln)

Potrzebowałbym do tego jeszcze jakiś dobry wzmacniacz.

Z góry dziękuję za pomoc.

Edit:

co myślicie o tych kolumnach?

https://www.gumtree.com/p/speakers/tannoys/1264643074

Kejup

Member
Bez reklam
Nie miałem przyjemności słuchać tych kolumn ale z opini można stwierdzić że są to bardzo dobre kolumny lecz o raczej spokojnej charekterystyce brzmienia i nie wiem czy nie braknie im przysłowiowego pazura w muzyce którą słuchasz. Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić.

Filippo88

New member
Znalazłem takie na amazonie za 250gbp za sztukę, razem daje jakieś 2300zł za dwie kolumny, mogę je zamówić i mam miesiąc czasu na zwrot bez żadnych kosztów jednak aby je odsłuchać potrzbuję jeszcze jakiś wzmacniacz, co do 1200zł do tych kolumn byście polecili?

Filippo88

New member
Co do wzmacniacza wezmę chyba tego Marantza, ma bardzo dobre opinie jeżeli chodzi właśnie o bas, no i cena, tutaj mogę go mieć 2 razy taniej niż w Polsce.

Co do głośników, jeszcze się waham, które z tych polecilibyście najbardziej?

Floor Standing Speakers - Best Quality, Prices & Free Shipping, Price

Edit:

Znalazłem nowy zestaw Marantz PM6006 + Dali Zensor 5 za 3200zł, znajdę coś lepszego w tej cenie czy brać?

Ostatnia edycja:
Do góry