Zestaw stereo do 3000 PLN

maciek10000

New member
Witam.
Mam pytanie do Was - co możecie mi polecić do kwoty jak w temacie do 3000 zł ???
Osobiście mam na oku wzmacniacz Denon 720AE + kolumny Tonsil Maestro 2.
Co sadzicie o takim połączeniu ??? Jak to będzie grało ??
Dodam, ze na początku myślałem o wzmacniaczu Technics A900 (tak, ten "piękny" dzielony) jednak po przeszukaniu informacji na jego temat stwierdzam, ze nie jest wart swojej ceny.
Czekam na odpowiedzi
pozdrawiam

lobos

New member
Bez reklam
Dobrze myślisz z tym Denonem. Jest niedrogi a fajny.
Do niego jakąś para większych monitorów i będzie grało.
Posłuchaj Dali Zensor 3 albo JBL 230.
Ważne są odpowiedzi na wyżej postawione pytania.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Osobiście mam na oku wzmacniacz Denon 720AE + kolumny Tonsil Maestro 2.
Co sadzicie o takim połączeniu ??? Jak to będzie grało ??

Grać będzie , miałem okazję słuchać poprzednika - Denon PMA 720 z kolumnami które kosztowały 7x więcej od niego .....niestety się "wyłożył" ale Tonsil pociągnie spokojnie
W przypadku wzmacniaczy dobrą propozycją może być Pioneer lub Yamaha co prawda Yamaha jest delikatnie rozjaśniona ale to muzykalny wzmacniacz ,jeżeli dobierzesz kolumny o ciemniejszym dźwięku lub cofniętych wysokich tonach będie OK .Gdyby wybór padł na ten wzmacniacz odradzam Monitor Audio

Druga opcja to kupno używanego wzmacniacza ,na pewno świetnie się sprawdzi Rotel ,lub inne udane konstrukcje jak NAD C320 ,Cambridge Audio 650A
Jeszcze słowo kolumnach zamiast Tonsil Maestro 2 warto rozważyć kolumny Pylon Audio Pearl ,normalnie kosztują 1499zł ale w promocji można je kupić znacznie taniej .Jeżeli pomieszczenie nie jest duże w cenie ok.1000zł można pomyśleć o jakiś fajnych podstawkowcach jak Magnat Quantum 673 lub JBL Studio 230, a resztę pieniędzy przeznaczyć na zakup elektroniki :krol:

maciek10000

New member
Witam ponownie
Dzięki za Wasze odpowiedzi, powracając do tematu - metraż pokoju wynosi 16m2, rodzaj muzyki jakiej słucham - w szczególności jest to dance, pop, rap, electro, natomiast co do źródła - myślałem o CD dedykowanym pod wzmacniacz, ewentualnie o odtwarzaczu sieciowym tejże marki (chodzi mi w obu przypadkach o wyjście USB).

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Do takiej muzyki możesz pomyśleć o małych podłogówkach. Melodika BL30, Jbl Studio 270, Pylon Audio Pearl 25.

maciek10000

New member
Po dłuższym namyśle stwierdzam, że chyba wizualnie najbardziej odpowiadają mi kolumny Pylon Audio Pearl 25 :), zostaje jeszcze kwestia samego wzmacniacza - może podsuniecie mi kilka innych modeli poza wymienionymi powyżej ???
Pozdrawiam

Borixon

Active member
Bez reklam
przemko77 dobrze pisze, popatrz za CA 650/651 zjada tego denona na starcie, nie wiem jak bedzie pasował do Pylon gdyż nie słuchałem ich, może też HK 970, to niezły wzmak.

maciek10000

New member
Dzięki za odpowiedzi i sugestie :)
Wizualnie HK wypada całkiem ok, oczywiście zależy to od preferencji danej osoby ;), NAD całkiem podobny do CA, jednak jak dla mnie delikatnie "za płaski", ze wszystkich modeli najbardziej przypadł do gustu Cambridge Audio Azur 651A a tylko cena troszkę...ale myślę, ze to właśnie on będzie napędzał wcześniej wymienione kolumny Pylon Audio Pearl 25 i tu pytanko - jak "widzicie" owy komplecik ????
Pozdarwiam

Borixon

Active member
Bez reklam
Cambridge bardzo technicznie gra, dość detalicznie i szczegółowo w swojej klasie oczywiście, mi trochę za bardzo wyciąga górę, to mi się średnio podoba.
Co do Pylon pytaj innych.

maciek10000

New member
Dzięki za odpowiedź Borixon, wcześniej zaproponowałeś wzmacniacz Harman Kardon 970 - co możesz na jego temat mi podpowiedzieć ??? Jakie masz z nim doświadczenia ??? Jak uważasz - lepszy byłby od Cambridge Audio Azur 651A ???
Jeszcze pytanie do przemko77 - jeżeli zdecydowałbym się na zakup kolumn Pylon - gdzie dokładnie jeżeli można zapytać, miałeś na myśli mówiąc "w promocji" można takowe nabyć ???
A pozostałych forumowiczów bardzo proszę o pomoc i opinie na temat wspomnianego zestawu - Pylon Audio Pearl 25C + Cambridge Audio Azur 651A
pozdrawiam

Ostatnia edycja:

Borixon

Active member
Bez reklam
Miałem oba wzmacniacze, brzmienie CA już Ci opisałem.
Harmana miałem limited czarny, fajnie wyglądał, grał fajnie, ciepło z wycofana średnica lecz nie rażąco górą, bas trochę rozlany i mało kontroli, bas w CA lepszy lecz sopran bardziej odpowiadał mi w HK, ten wyposażony dobrze w wejścia czyli można powiedzieć kompletny, nie daj się tylko naciągnąć, ja swój w idealnym stanie sprzedałem za 800 zł a za CA nie zapłać więcej niż 1200 zł, CA zdecydowanie ładniejszy srebrny a HK czarny.
Uważaj w CA lubią buczeć trafo.

Aaa i gdybyś nie potrzebował USB we wzmaku patrz na Azura 650a tylko tym się różnią.
Szkoda ze nie słuchałem tych Pylonów tak miałbyś komplet informacji, znaczy słuchałem ale na ampltunerze Sony to tak jak wcale.

Na ten metraż bralbym monitory, Zensor 3 to fajne kolumny mi sprawdziły się świetnie i nie są drogie, MA Bronze 2 też ciekawa propozycja lub JBL Studio 530.

http://olx.pl/oferta/zestaw-harman-...cniacz-tuner-odtwarzacz-cd-CID99-IDg0yn3.html

Fajny zestaw, ten CD jest świetny bo ma DAC, zapytaj gościa czy Ci odda bez tunera za fajną kasę.
W sumie jakbyś kupił cały zestaw to wystarczy Ci na kolumny takie jak Pylon czy Zensor. Z tych dwóch wolałbym Zensory.

Ostatnia edycja:

Borixon

Active member
Bez reklam
Nie było źle, napewno uspokoił bas znaczy podyktował mu koniec pasma, HK miał z tym problem, góra może minimalnie drażniła ale nie tak jak w CA 640. Środek trochę wycofany za górą lecz przy tej kasie fajne połączenie.

ikar1975

Active member
Bez reklam
Dzięki bo myślę o z7 bo i central mój wiekowy więc cały przód do wymiany i odsluchac by się przydało;-) , no bo zensory to ciepłe chyba bardziej niż jasne co?.Pzdr

Borixon

Active member
Bez reklam
Tak jak mówisz, ciepłe bardzo, pytanie czy jakiś ciekawych używek za tą cenę byś nie wyrwał. Ile chcesz położyć?

ikar1975

Active member
Bez reklam
Wiesz Black mi daje dobre ceny i na raty by to i tak szło , jeszcze końcówkę mam do spłacenia stream magica:-(.Pzdr

Do góry