Zestaw stereo do 2 tyś z dobrym CD

ppetro

New member
Witam serdecznie,
jestem nowym użytkownikiem forum ale HDTV czytuje już od dłuższego czasu.
Niestety nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, więc postanowiłem założyć swój temat.

Poszukuje zestawu grającego stereo do pokoju 6x4m. W moim wypadku najbardziej zależy mi na dobrym odtwarzaczu CD + jakieś głośniki.
Piszę celowo "jakieś głośniki", bo pod zestaw będę chciał podłączyć wysokiej klasy słuchawki (jeszcze nie wiem dokładnie jakie, ale na gwiazdkę sobie zaszaleje - póki co to nie jest podmiotem dyskusji).
Kolumny moją po prostu przyjemnie grać i w miarę wyglądać.
Niestety z racji takiego a nie innego umeblowania (i posiadania małżonki ;) ) nie interesują mnie duże kolumny podłogowe, a raczej mniejsze kolumny aktywne.
Ale może to i dobrze, bo będę mógł więcej kasy zainwestować w dobrej jakości źródło.

Najbardziej interesuje mnie opcja zakupu nowego odtwarzacza CD - kolumny mogą (nie muszą) być używane. Budżet do 2 tyś. Jeżeli ktoś mnie przekona, że warto przekroczyć ten budżet o parę stówek to też będzie ok.

Słucham dosłownie każdego rodzaju muzyki - od ciężkiego minimalu do klasyki polskiego rocka.

P.S.
Byłbym wielce szczęśliwy gdyby do tego zestawu można było podłączyć chromecasta (czyli chodzi o możliwość podpięcia jakiegoś auxa z jackiem lub HDMI)

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Na powiedzmy "dobry" odtwarzacz CD trzeba by wydać wszystko ,czyli 2000zł
Wzmacniacza nie będziesz kupować ? ,z samego CD i głośników muzyka nie poleci
Przy takim metrażu w grę wchodzą kolumny podłogowe ,jakieś używane o "przyzwoitym" dźwięku to 1000zł ,zostaje tysiąc ,czyli na jakiś podstawowy model odtwarzacza CD .Najtańsze nowe odtwarzacze Denon ,Onkyo ,Pioneer to wydatek 800-900zł

collider

New member
Bez reklam
Najtansze "markowe" zestawy stereo np. Denon PMA520 czy Pioneer A10 plus CD i glosniki to wydatek rzedu 2500zl. Mozesz tez sprobowac kupic Denon M39 z monitorami QAcoustics 2020. Jeszcze masz mini wieze Pioneer XM72. Ewentualnie celuj w sprzet uzywany.

Ostatnia edycja:

Whiplash

New member
Bez reklam
Przy tych pieniadzach to jedyne sensowne wyjscie to zakup używek. Sprzet sie nie zuzywa wiec kupując uzywke w dobrym stanie z papierami nic nie tracisz a zyskujesz sprzet min. klase wyżej i do tego "wygrzany".

Do góry