Zestaw kina domowego pilne

Eryk81

New member
Witam
Chciałbym dowiedziec sie troche na temat kina domowego. Chodziałem troche po róznych forach ale nie znalazłem informacji która by mnie satysfakcjonowała.
Aktualnie posiadam telewizor Panasonic 42' z jednym wejsciem HDMI, który mam połączony z dekoderem UPC. Chciałbym do tego zestawu podłączyć projektor benq W1000 oraz jakiś zestaw kina domowego do 3000 PLN. Napiszcie bardzo proszę co wybrać. Chciałbym połączyć urządzenia kablami HDMI.

--- UPC --- Kino domowe (amplituner + DVD) --- TV
|
|
projektor
Czy jest szansa abym mógł połączyć komputer przez kino domowe z Tv lub projektorem?
Z góry dziękuję za odpowiedz

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Da się podłączyć. Będzie potrzebne kino najlepiej z nowymi dekoderami i rozdzielacz sygnału hdmi.

Eryk81

New member
Dzieki za odpowiedz
A jak to jest z amplitunerem
Przewaznie maja 3-4 wejscia i tylko jedno wyjscie HDMI
Czyli i tak musze pozniej zastosowac rozdzielacz sygnalu zeby wszytsko dzialalo?

Czy instalacja powinna wyglac w nastepujacy sposob?

-- UPC -- Amplituner -- Spliter --- 1. TV 2. Projektor

Rozumiem ze DVD nie polacze w takim razie z amplitunerem przez HDMI tylko w jakis inny sposob?
Przeniesienie obrazu z kompa moze odbywać sie bezpośrednio na spliter czy moge go rowniez przerzucic na amplituner? Co z dzwiekiem bo obraz przeniose po kablu dvi hdmi. Musze dodatkowo zainwestowac w chincze?

killpit

New member
Witam
Nie znam wielkości pokoju czy gł. mają być duże czy małe.
Zestawy do 3000zl. to Yamaha,Onkyo,Denon myślę normalnym kinie nie o zabawkach typu Lg,Szajsung itp...
Proszę o więcej danych...
Natomiast większośc amplit. ma 3-4 wejścia Hdmi więc podłączysz spokojnie pod to wszystko natomiast w spliter będziesz musiał zaopatrzyć się dodatkowo ;-) abyś wysłał sygnał jednocześnie na 2 urządzenia, w tej cenie ampli brak 2 wyjść HDMI

Eryk81

New member
Dz za info
Wymiary pokoju to 4,5 x 4,5
Myslalem o troche innym sprzecie
Marantz DV4003
Marantz NR 1501
Prism Audio 200
Czy cos takiego bedzie odpowiednie?
Mozesz mi polecic ewentualnie jakis inny amplituner ktory spelnilby rowniez role splitera?

Eryk81

New member
A mozesz w takim razie podrzucic jakies info dotyczacego przyzwoitego kina domowego do kwoty max 3600 PLN?

killpit

New member
Zdecydowanie popieram Blackninje ten zestawik gra za tą kaskę świetnie duża dynamika przestrzeń strzał w 10 ;-)

Do góry