Zestaw kina do pomieszczenia ok 17m ( pokój z aneksem )

wojtik

Klub HDTV.com.pl
vip
Zdjęcie tego jak to będzie umeblowane oraz ustawione przesyłam w załączniku. W razie gdybym się zdecydował na zestaw 5.1 jakie kable powinienem kupić aby rozłożyć je jeszcze przed założeniem listw sztukateryjnych ?

Attachments

• salon.jpg
    salon.jpg
    111,3 KB · Wyś: 2657

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Masz fajne warunki na 5.0 5.1. Niestety nie mamy widoku z gory, a z tego rysunku nie widac ile masz miejsca po bokach regalu pod telewizorem. Nie weum czy zmieszcza sie kolumny podlogowe i sub. tyly na scianie na uszami po bokach kanapy skierowane w strone glowy.

KAble tzn?
jesli kupujesz sprzet audiofilski to warto zainwetowac w kable wysokiej klasy. Jesli budzetowy (do kliku tys.) to wystarcza zwykle z miedzi beztlenowej. w zaleznosci od kolumn i rodzajow glosnikow njabardzuej popularnym przekrojem jest powierzchnia 2,5 mm2 (na tyły czasem biorą 1,5, na potezne fronty nawet 4.0)

wojtik

Klub HDTV.com.pl
vip
Witam,

piszę post kwestią podsumowania. Wrzuciłem jeszcze jedno dodatkowe zdjęcie ( rzut z kanapy ). Proszę się nie sugerować rozmiarami szafki pod RTV bo na pewno będzie mniejsza. Szerokość ściany na której wisi telewizor to na pewno ok. 250 cm. ROzumiem, że kolumny powinny stać na podłodze ? Gdyby się zdarzyło, że musiałyby stanąć na szafce RTV byłoby OK ?

W kwestii sprzętu jestem w zasadzie zdecydowany na JAMO 608 + HK AVR 255. Czy to dobry wybór do tego pomieszczenia. Założenia z pierwszego postu co do przeznaczenia sprzętu pozostały takie same.

Attachments

• salon.jpg
    salon.jpg
    65,1 KB · Wyś: 911

wojtik

Klub HDTV.com.pl
vip
Piszesz,że to dobry wybór. A czy jest jakiś inny bardzo dobry wybór ?
I czy PS3 sprawdzi się jako odtwarzacz blu-ray ?

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
PS3 sprawdzi się jak Blue Ray, a kolumny podłogowe powinne stać na podłodze. Jesli nie ma miejsca to zamow podstawkowe i powieś na scianie.

wojtik

Klub HDTV.com.pl
vip
Jeszcze jedno pytanie. Czy głośniki Jamo s 608 mają w zestawie okablowanie ? Jeżeli nie, to jakie kable powinienem kupić ? Pytam bo muszę powiedzieć stolarzowi jak duże podcięcia ma zrobić w listwie przypodłogowej.

Do góry