Zestaw głośników do TV

Demolka25

New member
Witam, otóż chcę kupić coś w rodzaju kina domowego, ale bez odtwarzacza DVD/BR, gdyż mam już konsolę PS3, dzięki której mogę odtwarzać wszystkie filmy łącznie z tymi Blu-ray, więc taki odtwarzać od kina domowego i tak nie byłby wykorzystywany.

Nie jestem znawcą w tej dziedzinie, ale czy można kupić taki dobry zestaw i podłączyć go do PS3 ew. do telewizora? (Samsung UE40D5800). Interesuje mnie konkretnie zestaw 5.1 najlepiej z ładnie prezentującymi się 4 cienkimi kolumnami. Czekam niecierpliwie na rady =).

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

Demolka25

New member
Myślę, że w granicach tysiąca złotych. Chociaż coś z tańszej półki też w chodzi w grę, jeżeli tylko jest warte swojej ceny i efekt jest zadowalający. Sęk w tym czy da się to podłączyć do PS3/TV i czy efekt jest równie dobry jak w przypadku kina domowego, czy odtwarzacz w całym zestawie nie odgrywa roli jakiegoś wzmacniacza?

No, ale skoro pytasz o cenę, to znaczy, że pewnie da się to jakoś podłączyć :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Prokop

New member
Bez reklam
Myślę, że w granicach tysiąca złotych. Chociaż coś z tańszej półki też w chodzi w grę, jeżeli tylko jest warte swojej ceny i efekt jest zadowalający. Sęk w tym czy da się to podłączyć do PS3/TV i czy efekt jest równie dobry jak w przypadku kina domowego, czy odtwarzacz w całym zestawie nie odgrywa roli jakiegoś wzmacniacza?

No, ale skoro pytasz o cenę, to znaczy, że pewnie da się to jakoś podłączyć :p
1000zł to jest tańsza półka (jak nie najtańsza za kino), i wszystko w tej cenie z zestawów 5.1 to ta sama bajka, niskich lotów niestety. O efektach raczej nie ma co tu się rozpisywać. Z podpięciem pod PS i TV nie będzie problemu. Wejdź na allegro, znajdź co ci się podoba z wyglądu i to kup.

Demolka25

New member
Witam ponownie. Ostatecznie chciałbym kupić taki zestaw. Szukałem trochę i wychodzi na to, że taniej kupić kino domowe z odtwarzaczem niż sam zestaw głośników. Przynajmniej w takim komplecie jaki ja chcę, czyli taki jak podałem.

Moje pytanie brzmi. Czy będę to mógł podłączyć bezpośrednio do TV (Samsung UE40D5800) bez odtwarzacza DVD? Ewentualnie do konsoli PS3 albo dekodera 'n'? Chcę tak zrobić dlatego, że nie mam na półkach już miejsca na kolejną skrzynkę do "odtwarzania czegoś", konsola odtwarza płyty BR, więc wydaje mi się zbędny.

PS. Chyba, że można położyć dekoder/PS3 na odtwarzaczu i nic się nie stanie to problem rozwiązany =)

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Nie wiem jak jest w tym przypadku, nie widzę fotek tylnej scianki na googlu, moze jak sciagniesz gdzies instrukcje to sie dowiemy, ale tego typu zintegrowane zestawy czesto mają to do siebie, że odtwarzacz ma wszystkie bebechy (procesor, sterowanie dźwiekiem, itp, a wzmacniacz czesto jest w subwooferze, którego nie mozna odpiac od zestawu, ani przez to dzialac nie moze bez dvd. Sub polaczony jest z odtwarzaczem unikalnym kablem firmowym. To w odtwarzczu są wszelkie gniazda i to do niego musialbys podpiac wszelkie urządzenia zewnętrzne.

Demolka25

New member
Czyli będę mógł podpiąć do tego kina konsole i/lub dekoder, żeby móc cieszyć się dźwiękiem również podczas gry lub oglądania telewizji, bez konieczności przepinania?

Do góry