zestaw do tannoy revolution dc6 t

misiek80

New member
Jaki zestaw wzmacniacz + cd polecicie do 3000 PLN do podłączenia Tannoy Revolution DC6 T?
Muzyka to rock, jazz, metal, klasyka głównie

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kolumny zacne, przydałoby się więcej kasy na wzmacniacz i cd. Masz możliwość odsłuchu? Jeśli do 3k to zerknij na Denona PMA720 + DCD720, Nad C326 +C516, Pioneer A50+PD30, Marantz PM 6004+CD 5004/6004 Xindak A-06+C-06.

misiek80

New member
Niestety nie mam możliwości odsłuchu:(
O Marantzach z tej półki słyszałem, że to badziew, a z drugiej strony na zachodnich portalach dają im nagrody i polecają...
A jeśli miałbym trochę dołożyć to ile i co by wtedy wchodziło w grę?
Załóżmy ze zwiększę budżet do 4000PLN...

Ostatnio edytowane przez moderatora:

eddielublin

New member
Niestety nie mam możliwości odsłuchu:(
O Marantzach z tej półki słyszałem, że to badziew, a z drugiej strony na zachodnich portalach dają im nagrody i polecają...
A jeśli miałbym trochę dołożyć to ile i co by wtedy wchodziło w grę?
Załóżmy ze zwiększę budżet do 4000PLN...

z tą opinią o Marantz-ach to trochę uważaj, na tym forum jest dość mocna i liczna grupa miłośników tej marki :), a tak na poważnie to przy takim budżecie spróbuj poszukać czegoś z drugiej ręki, przeszukaj fora audio, giełdę hifi, można naprawdę trafić fajny sprzęt od melomana - audiofila. Wystrzegaj się tylko handlarzy gratami z angielskich czy niemieckich wystawek. A kolumny masz rzeczywiście klasowe więc zasługują na odpowiednie wzmocnienie...Tak na szybko
ROTEL RA-12 - ogłoszenie z działu Wzmacniacze zintegrowane tranzystorowe od 2.000 do 3.000 zł
Roksan KANDY K2 - ogłoszenie z działu Wzmacniacze zintegrowane tranzystorowe od 2.000 do 3.000 zł
do tego cedek za tysiaka i gotowe

werf

Active member
Bez reklam
No proszę widzę że Kandy cię zainteresowało

eddielublin

New member
tak konkretnie to mnie przestało wszystko interesować (na razie), od czasu kiedy to w dość przypadkowych okolicznościach trafił do mnie Hegel H1 i pozostał...
A do tannoya, coś z brytyjskiej szkoły może się nadawać...
Przykłady które podałem były dość luźne, raczej dla pokazania możliwości niż wskazania konkretnego wyboru.

werf

Active member
Bez reklam
Czyli trafione w końcu ?
Jakie wrażenia Harpie zagrały 2 razy lepiej

eddielublin

New member
nie chciałbym "zawłaszczać" wątku bo tematem są Tannoye a nie Harpie, więc krótko: absolutnie lepiej, przestrzennie, detalicznie, celowałem początkowo w Hegla 70/80/100 ale one wszystkie są z DAC-ami a ja potrzebowałem tylko "wzmocnienia". Wstąp kiedyś - przekonasz się...
Ale żeby nie było całkiem poza tematem to misiek80 - spróbuj tego jak możesz:
Nowy Hegel H70 - ogłoszenie z działu Wzmacniacze zintegrowane tranzystorowe od 3.000 do 5.000 zł
a jak możesz zwiększyć budżet to:
Hegel H100 (czarny) - ogłoszenie z działu Wzmacniacze mocy tranzystorowe

Do góry