Zestaw do filmów/gier/muzyki

ziele83

New member
Witam,

mam zamiar kupić nowy sprzęt.

Zastanawiam się nad wyborem TV Philips 47PFL4007 lub SONY KLD-46HX850 do tego będzie laptop prawdopodobnie LENOVO IDEAPAD YP 500 i teraz chciałbym dobrac do tego ampka i jakies glosniki.

MUZYKA - 30%
FILMY - 40%
GRY - 30%

Rozmiar pokoju to 4x4 więc duże głośniki podłogowe odpadają. Jaki amplituner i głośniki możecie polecić do takiego pokoju. Jako iż pokój nie jest zbyt duzy w role wchodza tylko głośniki w stylu

- HARMAN KARDON HKTS 16WQ
- JAMO A101 HCS 5

ale zależy mi również na dobrej mocy.

Zastanawiałem sie nad wyborem PIONNER VSX 922 ale nie wiem czy taki ampek bedzie sie sprawdzał przy tego typu głośnikach.

Filmy głownie odtwarzane będą z laptopa po hdmi.
Zależy mi również na funkcji DLNA.

Budżet w zależności od kupionego TV i laptopa od 3000 - 4500 może 5000 zł.

Pozdrawiam
ziele

Ostatnia edycja:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Do takiego pokoju co masz spokojnie można wstawić niewielkie podłogówki. Ja również mam 15mkw i świetnie się sprawdzają. Z takich kolumn wartych polecenia np. Roth Oli 30, Monitor Audio MR 4, MA BX 5, Dali Zensor 5, Paradigm Monitor Mini ( podstawkowe) lub Paradigm Monitor 7 v.7, Klipsch RF 52, Klipsch F10, Taga Platinum F-60 lub zestaw oparty na monitorach B-40. Zobacz, Nasz kolega forumowy ma prawie nowy zestaw na sprzedanie http://www.hdtv.com.pl/forum/sprzedam/99954-denon-avr-1713-roth-audio-oli-30-5-1-a.html. Z ampli możesz zobaczyć Onkyo 616/717, Yamaha 673/773, Denon 2113, Harman Kardon 270. W sprawie cen pisz na PW do Blackninja to Ci wyceni różne zestawienia. Ja bym się nie bawił przy tej kwocie i metrażu w plastikowe kolumny.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

ziele83

New member
rozumiem Cię kolego, nie chodzi mi jednak o plastikowe kolumny a o mały ich format. Może u siebie masz możliwość postawienia takich kolumn jednak u mnie nie bardzo się to sprawdzi. Osobiście w salonie mam zestawik DENON AVR 2311 oraz DALI FAZON 5.1-2 i jestem bardzo zadowolony, jednak fundusze nie bardzo pozwalają na te kolumny a chodzi mi wlasnie o taki format kolumn tylko moze nie co gorszej jakosci.

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
To celuj w monitory. Z tych firm co wymieniłem praktycznie wszystkie w ofercie mają fajne monitorki. Osobiście słuchałem Paradigm Monitor Mini i B&W 686, bardzo dobrze grają. Tylko one są większe gabarytowo od Dali Fazon czy HK HKTS, ale dużo lepsze brzmienie w całym paśmie. Myślałeś o podwieszeniu na ścianie czy chcesz ustawić na standach?

kwasior21

New member
4x monitor audio bx2 + centralna bx + jakis subik + wszystko na uchwytach vogelsa,Przedni bass reflex sprawdzi sie jak je powiesisz na uchwytach .Bedzie czysto, efektownie, z przytupem i Bedzie Pan zadowolony.

Do góry