Zestaw do 5000-6000 PLN

misiek83

New member
Witam,

czesto korzystalem z porad znalezionych na tym forum w sprawie zakupu sprzetow, zawsze udawalo mi sie znalezc odpowiedz na nurtujace mnie pytania w innych postach, tym razem jest troche inaczej i dlatego prosze Was o pomoc.

Zdaje sobie sprawe ze kazdemu moze podobac sie inny rodzaj dzwieku a ze nie mam wiedzy o zimnych czy cieplych brzmieniach nawet nie moge okreslic ktore mi sie podobaja bardziej, dlatego prosze o rozne propozycje zebym mogl juz probowac szukac konretnych sprzetow do odsluchu.

Sprzet bedzie uzywany jak ponizej:

30% czasu playstation, 40% filmy, 30% muzyka (rozna od popu do rocka)

4 glosniki musza wisiec na sufice, kable juz przeciagniete, centralny bedzie stal lub wisial pod telewizorem (musza byc szare)

Bedzie to gralo w salonie ok 40 m2 ( glosniki na kwadracie ok 5x5). Z tym ze z jednej strony salonu mam ok 3 metrowe przejscie na przedpokoj(16m2) za plecami podobna sytuacja z przejsciem do kuchni, jesli to istotne.

Poki co myslalem o zakupie amplituner Yamaha RX-V767 glosniki JBL cinema 500, albo Harmana HKTS 60 BQ ale ich jeszcze nie sluchalem.

Z gory dziekuje za pomoc

misiek83

New member
Dzięki za odpowiedź.

Niestety w chwili obecnej nie ma już możliwości na podłogówki, więc pozostaje mi tylko wybór czegoś wiszącego w miarę możliwości dobrego.

Do góry