Zestaw do 3200zł

X-Zone

New member
Witam

Sprzęt:
- głośniki (5.0) (budżet chyba nie pozwoli na zestaw 5.1)
- amplituner
- okablowanie 30m
Budżet: -/+ 3200 zł
Pokój: ~30m2
Przeznaczenie:
- 50 % filmy (z tego 10% TV, 40% projektor)
- 20 % gry PC + Xbox360
- 30 % muzyka (z tego 20% imprezy)

Fajnie jakby amplituner miał 2 wyjścia HDMI (TV + Projektor) i przynajmniej 4 wejścia - oczywiście nie jest to wymóg konieczny (mam rozdzielacz).

Moje typy:

GŁOŚNIKI:
JAMO S-606 HCS3 - białe
JBL Loft 5.0
Wharfedale obsidian 600hcp

AMPLITUNERY:
Onkyo TX-NR515
Harman Kardon AVR70
Denon AVR-1713
Yamaha RX-V375

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli 30% do muzyki to liczy się też scena muzyczna. A 50% do filmów też sobie poradzi
- Harman AVR70 + JBL Loft 5,0
W sprawie oferty napisz na PW do Blackninja.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
O Amplituner 2 dwoma wyjściami HDMI to będzie problem w tym budżecie. Masz np. Yamahę 773 tylko mało kasy zostanie ma kolumny. Do listy kolumn dopisz QQ6000 i Jamo 608 - będą bardziej odpowiednie do takiego pomieszczenia. Jeśli dużo oglądasz filmów to szybko zbieraj na suba.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Ma za to manualną kalibrację, którą zawsze wybierają użytkownicy nawet jak ampli ma automatyczną.

collider

New member
Bez reklam
Nie wydaje mi się. Większość korzysta z automatycznej kalibracji ewentualnie korygując pewne parametry ręcznie, ale czy aż tak od zera?

collider

New member
Bez reklam
Po prostu zastanawia mnie jak wygląda taka ręczna kalibracja w tym amplitunerze, jakie parametry można ustawić. Przecież każde pomieszczenie ma inną charakterystykę i nie chodzi tu tylko o rozkład ścian czy odległości.

Przy okazji, jaką impedencję ma ten amplituner? Obsługuje głośniki 6 ohm?

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Odległość słuchacza od poszczególnych kolumn, ich ilość, głośność poszczególnych kanałów, rodzaj pracy suba, częstotliwość odcięcia poszczególnych kanałów ....

Amplituner nie ma impedancji :), z 6 omami sobie poradzi.

Do góry