zestaw 5.1 za ok. 3000pln

Slomus

New member
Witam,
Właśnie odziedziczyłem Yamahe dsp a2 + dvd-s795 i zastanawiam się nad zestawem glosników do tego oto sprzętu do pokoju 20m2.
Z własnych poszukiwań (a niejestem jakoś specjalnie w sprzęcie audio oblatany) wyszły mi takie opcje:
1.Canton Movie CD 1000
2.Wharfedale Diamond 10.4/10.0/CC/SX-Sub
3.Jbl Northridge Cine Pack

Czy któryś z tych 3 zestawów odbiega od pozostalych znacząco(badź na plus lub minus)??
Czy ewentualnie polecilibyście coś innego??

Z góry dzięki ;)

Mati22

New member
okresl jeszcze czego bedziesz sluchal:
Jesli kino to JBL
Jesli 50/50 % to juz zastanow sie nad innym zestawem a tu wyboru jest duzo
Sam polecam do 3 tys. tannoya F3+Frc+F1 plus sub. mozesz dostac z F4 rezygnujac z Sub. - powinienes byc zadowolony - ALe pamietaj UCHO twoje i twoje ulubione kawalki muzyczne wybierra to co jest dla ciebie cool

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do cykających efektów Yamahy łagodnym usposobieniem charakteryzują się kolumny JBLa. Dodatkowo spadek wymaga kolumn które po dogrzaniu zagrają pełną sceną muzyczną , szerszą sceną.

Slomus

New member
A co z tą Yamaha - warto w ogóle zostawiać sobie?? Dopiero zaczynam wchodzic w audiovideo i czy ten sprzęt ma potencjał czy uzbierać sobie kasy i w coś nowszego zainwestować?
U rodzinki (od ktorej dostalem Y) byly podpięte Sonusy Fabery Grand Piano i Concertino i wg mnie gralo calkiem calkiem(ale może i mi sloń nadepnąl na uszy), ale takie kolumny sa juz poza moim zasiegiem.
p.s. Sorry ze zaniżam może poziom dyskusji ale chciałbym w miare dobrze zainwestowac kase w muze i KD, a kupowanie przez net sprzętu na zasadzie porównywania parametrów chyba mija sie z celem z drugiej strony jak gdzies wejde do sklepu to pewnie bardziej rozgarniety sprzedawca wcisnie mi byle co. :niewiem:

pkomp

New member
hawk 11 w dts i dd wszystkie glośniki grają tym samym pasmem (i dlatego powinny byc identyczne - jak w prawdziwym kinie i jak w każdym prawdziwym studio nagrań i posprodukcji dla dxwięku dookólnego) - jak uzywasz tego do kina domowego to po co wielkie na przód?takie zestawy stosuje się tylko gdy sprzęt słuzy tez do słuchania muzyki w stereo....zreszta 300 w stereo dobrze się sprawuja a i sub zajmie sie resztą - tragedii nie będzie...500 tez dałbym jako efektowe a co - jak juz jechac to po całości

hawk11

New member
hawk 11 w dts i dd wszystkie glośniki grają tym samym pasmem (i dlatego powinny byc identyczne - jak w prawdziwym kinie i jak w każdym prawdziwym studio nagrań i posprodukcji dla dxwięku dookólnego) - jak uzywasz tego do kina domowego to po co wielkie na przód?takie zestawy stosuje się tylko gdy sprzęt słuzy tez do słuchania muzyki w stereo....zreszta 300 w stereo dobrze się sprawuja a i sub zajmie sie resztą - tragedii nie będzie...500 tez dałbym jako efektowe a co - jak juz jechac to po całości

Kolega nie napisał, że chce tylko do kina. A jak z małych to Infinity Beta HCS (zresztą bardzo dobry sprzęt, żeby sie ktoś nie obraził) i nie trzeba większych, bo po co do kina duże kolumny (wystarczy dobry sub jaki jest w HCS), skoro tam w zasadzie są tylko dialog i SFX, a muzyka ma znaczenie drugoplanowe - wychodząc z twojego założenia. W każdej twojej wypowiedzi porównujesz pokój domowy do studia, a nie tędy droga, a i nie każdy jest akustykiem bądź dźwiękowcem jakim mniemam jesteś po twoich wypowiedziach.

Ostatnia edycja:
Do góry