Witam,
Po przeprowadzce do nowego mieszkania w końcu mam możliwość zrobienia kina domowego
Do tej pory amplituner Technics SA-AX 7 grał na dwóch kolumnach znanej firmy "no name"
, z nalepek można wyczytać, że RMS=120W. Sam aplituner ma 5x100. I teraz pytanie zasadnicze: co do niego podłączyć? Na kolumny mogę przeznaczyć 2-3 tys. W skład zestawu muszą wchodzić dwie kolumny przednie (rozmiar nie gra roli), głośnik centralny, dwa tylne (najlepiej takie, żeby można było dokupić podstawki/stojaki, ponieważ obok będą dość spore fotele i dzwięk może się "pogubić") no i oczywiście jakiś subwoofer. Jest mi obojętne, czy będzie to zestaw all-in-one (tj. cały komplet jednej firmy) czy też każda kolumna osobno
Interesuje mnie też, jakie mnie mogą czekać "atrakcje" po podłączeniu np. centralnego Jamo S60 o mocy RMS=80W (max=130W). Wolałbym nie popalić głośników ani amplitunera
Acha, ten sprzęt może napędzić suba pasywnego, ale nie wiem, czy jest sens się w to bawić?
Please help! :blagam:
Po przeprowadzce do nowego mieszkania w końcu mam możliwość zrobienia kina domowego
Interesuje mnie też, jakie mnie mogą czekać "atrakcje" po podłączeniu np. centralnego Jamo S60 o mocy RMS=80W (max=130W). Wolałbym nie popalić głośników ani amplitunera
Acha, ten sprzęt może napędzić suba pasywnego, ale nie wiem, czy jest sens się w to bawić?
Please help! :blagam:
Ostatnia edycja: