Zestaw 5.1 do pokoju 30mkw

serweryn

New member
Szukam zestawu 5.1 do Onkyo 626, fronty i tyły koniecznie wiszące (przygotowane okablowanie).
Pokój trochę więcej niż 30mkw.
50% kino, 50% muzyka (głównie rock, jazz).
Cena 2-3 kPLN.

Czy Tannoy HTS-101 lub Q Acoustics 2000 dadzą radę?
A może coś innego w podobnej cenie? (koniecznie wiszące)

Koledzy z tego forum mieli już pewne propozycje, ale cena KEF 2005.3 lub E305 mnie odstrasza.
A JBL Loft 40 na wiszące mi nie wyglądają :)

Dzięki.

Ostatnia edycja:

serweryn

New member
Mam przygotowane miejsce/okablowanie do powieszenia głośników, dlatego nie biorę pod uwagę stojących.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

serweryn

New member
Słuchałem dziś zestawu Onkyo 626 + HKTS 30 i "mi się podobało". :)
Dobrze mi się wydaje, że w HKTS 30 i 35 różnią się tylko przewodowością/bezprzewodowością SUB-a, a reszta jest ta sama?

Chcę powyższą kombinację jeszcze porównać z HKTS 60/65 i pewnie zdecyduję się na jedną z nich.

Chciałbym też usłyszeć jak gra Onkyo 626 z Tannoy HTS-101 (skoro whathifi się tak nimi zachwyca), ale jakoś nie mogę trafić miejsca, gdzie dałoby radę.

Dzięki za hinty z HK, bo jak dla mnie efekt przy odsłuchu był fajny.

mario123

New member
Słuchałem dziś zestawu Onkyo 626 + HKTS 30 i "mi się podobało". :)
Dobrze mi się wydaje, że w HKTS 30 i 35 różnią się tylko przewodowością/bezprzewodowością SUB-a, a reszta jest ta sama?

Chcę powyższą kombinację jeszcze porównać z HKTS 60/65 i pewnie zdecyduję się na jedną z nich.

Chciałbym też usłyszeć jak gra Onkyo 626 z Tannoy HTS-101 (skoro whathifi się tak nimi zachwyca), ale jakoś nie mogę trafić miejsca, gdzie dałoby radę.

Dzięki za hinty z HK, bo jak dla mnie efekt przy odsłuchu był fajny.

I jak kolego? Udało się porównać HK z Tannoy? Mam ten sam dylemat i również szukam porady w innym wątku.

Do góry