Zestaw 2-3k

tom_91

New member
Hej,
od razu zaznaczam, że jestem zielony w temacie i z góry przepraszam za temat w którym będę Was wykorzystywać zamiast samemu zapoznać się z tematem wcześniej. Problem polega na tym, że ma być to zestaw dla rodziców a oni są kąpani w gorącej wodzie i nie mam nawet kiedy poczytać o temacie.

Nie ma to być super zestaw bo zresztą budżet też na to nie pozwala. Ja osobiście nawet nie wiem w czym szukać. Jeżeli chodzi o głośniki to pierwsze co pomyślałem to jakiś zestaw 5.1.
Pokój ma wymiary 3,6m x 5,6m (20m^2). Na jednej z dłuższych ścian jest wyjście na taras a na drugiej dwa otwory w ścianach do innych pomieszczeń (nie wiem czy to istotne :p). Audio ma być pod filmy które będą odtwarzane na tv 64". Pokój jest w trakcie remontu - aktualnie jest tv 46". Na razie nie bierzemy pod uwagę odtwarzaczy DVD.

Liczę na propozycję sprzętu i jakieś rady. Jeżeli potrzebne są jeszcze jakieś dodatkowe informacje to ich udzielę. Mam zdjęcia pomieszczenie jeżeli ma to jakieś znaczenie :)

tom_91

New member
Jeszcze nie mam rozprowadzonych. Pokój jest delikatnie remontowany więc można to jeszcze uwzględnić. Dużo jest tych kabli? :D Z kablami do głośników z przodu raczej nie powinno być problemu, może być gorzej z tymi z tyłu jeżeli kabli będzie sporo.

tom_91

New member
Hej, tak się zastanawiam bo może trochę źle podchodzę do tematu. Może ja wcale nie potrzebuję***KD? Jak wspominałem jestem zielony w temacie. Chcę poprawić jakoś dźwięku przy oglądaniu filmów. Pewnie byle jakim zestawem to osiągnę przesiadając się z wbudowanych głośników w TV :) Chcę usłyszeć trochę przestrzenności i więcej efektów. Może wystarczą mi jakieś soundbary lub stereo?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dlatego pytałem o kable.
Powinieneś odsłuchać Fidelio E6 - do Twojego pokoju to będzie bezprzewodowy zestaw.
Tu masz o extra stereo i dźwięk dookólny.
Zero złych ocen w necie - to rzadki przypadek.
I mieścisz się klasie cenowej.
A jak będziesz niebieski masz specjalną ofertę.

Do góry