Żeby teściowej zrobić dobrze...

loky

New member
Witam,
proszę szanownych kolegów o pomoc w wyborze telewizorów, właśnie dzwoniła teściowa i jest w potrzebie. Ja od czasu jak kupiłem plazmę, trzymam się od tematu z daleka, boję się że będę się wkręcał ciągle w nowszy model, łatwo się wkręcam...
Teściowa potrzebuje LCD do 32" do dużego pokoju i czegoś małego zamiast 14" ctr do małego pokoju. Sygnał wyłącznie z kablówki, DVD, magnetowid. Telewizory full HD nie wchodzą raczej w rachubę, kablówka jest zwykła, teściowej nie interesuje HDTV, tym bardziej BD itd.
Chciałbym żeby to były nowoczesne i trwałe telewizory, marka "znana", pełna przyzwoita gwarancja, przyjemna powierzchowność mile widziana. Dobrze, żeby to nie było nic zbyt egzotycznego, teściowa musi znaleźć te TV w sklepie (Częstochowa) i kupić, mało prawdopodobne żeby chciała z internetu, chce na raty.
Jak się domyślacie, jak to się zaraz zepsuje, będzie na mnie że tak doradziłem, więc będę wdzięczny za rady od znających dany model forumowiczów.

pozdrawiam

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Loewe Indywidual 32"
Pioneer 32 KRL
Hitachi 32 UTMX70
Loewe 32 Xelos
Panasonic 32 V10
Sharp 32 XL8
JVC 32 R 90
Samsung 32 B 6000
Sony 32 W 5500
Panasonic 32 G 10
Ale napisz jaka jest odległość od ekranu i jaką kwota dysponuje?

loky

New member
Dzięki za odpowiedź.
Odległość od ekranu jest w tym przypadku nieistotna, teściowa chce max 32" i koniec. Z tego co ją znam, najchętniej kupiłaby LCD 4:3 ze 25"... Jeśli chodzi o pieniądze, to na pewno nie jest kwota na Pioneera, ale też nie jest gdzieś w okolicach medionów itp. To ma być rozsądny zakup, trwały normalny telewizor/ry bez nowinek za rozsądne pieniądze. Jeśli podam jej jakiś dobry model i markę a obok będzie stał inny też 32" za 1000zł mniej, ona tego nie zrozumie.

loky

New member
Więc zrobiłem dla teściowej taką listę i chcę jej dać to jutro rano. Jeśli ktoś ma jakieś propozycje albo uwagi, bardzo proszę. Telewizor ma być do 1600zł max uzasadniony.

Funai LT6-m32bb 1230zł 5lat gwarancji, słabiutki, będzie stał i grał.
SHARP LC32D65E 1750zł BDB - bo FullHD i do kablówki dobry.
SHARP LC32RD8E 1800zł BDB/Wzorowy - bo kablówka i 100Hz
Panasonic TX-32LX85 1800zł BDB/Wzorowy 100Hz*
Panasonic TX-32LX80 1600zł BDB/średni*
*Teściowej będąc u mnie bardzo podobał się sprawny mechanizm zmiany proporcji obrazu w moim Panasonicu. Biorąc pod uwagę że chciałaby 4:3 bo nie lubi spłaszczonego i że nie będzie na bank zmieniała ręcznie proporcji, uznaję ten sprawny mechanizm za duży plus.
LG 32LB3000 1400zł Średniak, ładny design, nie zmienia jak trzeba proporcji.

jaroslawp napisał:
Super tekst do działu "humor".
Sorry za OT, ale mi się skojarzylo :D

Możesz mnie cytować bez opamiętania ;)

Ostatnia edycja:

loky

New member
Wiem że nie jest taki całkiem do d..., gdyby był, nie zamieściłbym go w ogóle na tej liście. Teściowa ma taką totalnie prowincjonalną kablówkę więc doradzam jej żeby kupiła Panasa albo Sharpa, jeśli znajdzie... Znalazłem blisko niej w sklepie Sony KDL-32L4000 za 1800 z kawałkiem, powiem żeby sobie też obejrzała. Dziś jeszcze nie poszła kupować bo leje więc jeśli ktoś ma jakieś za i przeciw, będę wdzięczny.

Do góry