Ze świata smartfonów/smartphonów (niepotrzebne skreślić)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek,myślę,że takie opinie są ważniejsze/korzystniejsze (także dla osób,które się zastanawiają nad wyborem),niż ogólne pisanie,że S6 to zayebisty telefon :wink:
Poza tym,nie lubię pisać farmazonów i zachwalać swoje :wink:
Ogólnie jestem zadowolony z zakupu :-D

Oczywiście najważniejsze jest to żeby pisać zgodnie ze swoim sumieniem i nie przesadzać zarówno w jedną jak i w drugą stronę.. Jutro po południu wylatuję na tydzień do Chorwacji i tam to jest top w telefonach przynajmniej jak bylem kiedyś albo tak wtedy trafiłem ... i oczywiście góruje "ajfonik" na stolikach w barach telefony, tablety porozkładane, aparaty zwykłe - żenada ... ale to było kilka lat temu wiec może coś się zmieniło .. ale trailery zapodawaj nowe raz na jakiś czas sobie wpadnę to obejrzę nowości :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Wiem o tym i trwa to praktycznie tyle samo,jak szybkie naciśnięcie przycisku włączania telefonu i za chwilę,tym samym palcem,przeciągnięcie ikony aparatu (prawy dolny róg) po ekranie :wink:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Nie jak masz PIN. A w niektórych korporacjach to wymóg, żeby mieć pocztę firmową na fonie.

Jeśli chodzi o PIN,który można ustawić i włączyć w USTAWIENIA/EKRAN BLOKADY I ZABEZPIECZENIA/TYP BLOKADY EKRANU,to szybkie uruchamianie aparatu (wersja Armaniga i moja) nie wymaga wpisywania kodu PIN :wink:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wiem o tym i trwa to praktycznie tyle samo,jak szybkie naciśnięcie przycisku włączania telefonu i za chwilę,tym samym palcem,przeciągnięcie ikony aparatu (prawy dolny róg) po ekranie :wink:

Zgadza się, ale chcę zrobić faktycznie szybko fotkę, to już podczas wyciągania wymacam fizyczny "home", kliknę i mam aparat gotowy. W każdej inne sytuacji musisz spojrzeć na tel.
Niby drobnostka, ale to są m.in plusy fizycznych przycisków.
Podobnie jest ze sprawdzaniem co konkretnie mam wyświetlone na telefonie jak leży na biurku, tudzież w kieszeni (jak trzymasz przyciskiem do góry).
Co kto lubi, dla mnie w wielu codziennych sytuacjach to istotne udogodnienie.

Nie jak masz PIN. A w niektórych korporacjach to wymóg, żeby mieć pocztę firmową na fonie.

Nie. Ja mam pin/odcisk, a aparat zawsze Ci zadziała.
Są dwa sposoby.
Przesunąć ikone aparatu na telefonie, lub dwuklik przyciskiem home.
Załączymy tym sposobem aparat, ale nie będziemy mieli wglądu w galerię na telefonie.

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Nie. Ja mam pin/odcisk, a aparat zawsze Ci zadziała.
Są dwa sposoby.
Przesunąć ikone aparatu na telefonie, lub dwuklik przyciskiem home.
Załączymy tym sposobem aparat, ale nie będziemy mieli wglądu w galerię na telefonie.

Armanig, nie zrozumieliśmy się. Mi chodziło właśnie o to co napisałeś. Dzięki temu dwuklikowi mogę zrobić szybkie zdjęcie nie przejmując się pinem (którego Piramido nie jestem w stanie wyłączyć, bo systemowo jest ustawiony jako warunek dla poczty firmowej - jak wyłączę pin to poczta się nie zsynchronizuje). I to mi się podoba [emoji1]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ktoś kiedyś chyba tutaj się pytał czy Huawei będzie aktualizował oprogramowanie swoje - więc jest już aktualizacja oprogramowania na Huawei.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Od miesiaca chyba jest.
Ale nie polecam bo sie chrome zaczal zacinac gdy ogladam filmiki. Przedtem tego nie bylo.

I suma sumaru nie wiem czy jest jakas roznica pomiedzy andkiem 5 a 6 na huawei p8

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja miałem na myśli nakładkę na tel z tego roku Emui :) a w tych już jest od nowości najnowszy antek - przynajmniej w P9/P9 lite

lolo2

Well-known member
Bez reklam
W szybkosci? Chyba na minus...
Wyglad oczywiscie, niektore ikonki glupiej wygladaja, dodali procent naladowania baterii i...
Jak wspomnialem chrome.lubi sie.zacinac i zamulac i pojawil sie problem z odbieraniem telefonow raz na sto razy nie da sie odebrac (wciskasz zielona sluchawke animacja pokazuje ze ja dotykasz ale tel sie nie odbiera.

W p8 standardowo byl antek 5.

Mam ten tel. Juz jakies 3 miesiace i obstawiam ze za kolejne 3 miesiace bedzie sie cial. Juz od kilku (kilkunastu) lat zaden tel na androidzie nie wytrzymal powyzej roku. Siadaja, zaczynaja sie ciac itp. Itd.
Zaprogramowane sa te cykle, telefon po X cyklach ma sie nadawac na zlom. Tak samo jak afera z VW. Nikt nie wiedzial wszyscy jezdzili.

Dubek

Member
Bez reklam
No to nie wiem co Ty z tymi telefonami robisz bo mam htc M8 od dwóch lat i działa tak jakbym go wyciągnął z pudełka, narzeczona P8 ma pół roku i też działa jak nówka, nic się nie zawiesza ani nie zacina, wszystko chodzi szybko i płynnie.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
To nie wiem jak wy uzywacie te telefony. Moze warunki
U mnie, s3 moj poprzedni, s4 zony, s4 mini ojca, s5 moj w serwisie, p8 teraz uzywam.
Nie ogarniaja, o ile zony wytrzymuje bo malo uzywa (teraz jej w s4 bateria napeczniala i wyswietlacz wywalilo, powinna tylna klapka odpasc z zatrzaskow a nie wyswietlacz....)
U mnie tel maks rok wytrzymuje a u ojca pol roku (ojciec non stoper na telefonie).
I praktycznie zadnych gierek czy aplikacji nie instalujemy.

Kiedys zawsze mielismy z ojcem problem z glosniczkami. Pracujemy w firmie gdzie obrabiana jest stal i pelno opilkow metali osadzalo sie na glosniczkach. Teraz tak w miare sie uspokoilo albo inne glosniczki montuja (brak magnesu) albo lepiej to jest zabezpieczone.

Dobze ze wymyslili ubezpieczenia na telefony, to bynajmniej nie ma co sie przejmowac bo naprawiaja bez pytania. Jestem ciekaw jak oni wychodza.na plus na tych ubezpieczeniach? Skoro wiekszosc co obczila te ubezpieczenia to miesiac przed koncem lamie tel na pol i oddaje aby dostac nowy.

Do góry