Ze świata smartfonów/smartphonów (niepotrzebne skreślić)

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Mate 20 Pro oficjalnie zaprezentowany. Na plus na pewno ekran (pewnie od Samsunga z Note 9), czytnik w ekranie (mały spot, ale zawsze w ekranie), aparaty w tym szerokokątny i duża bateria. Ciężki wybór między Note 9 vs Mate 20 Pro. Szczególnie gdy nie potrzebujemy rysika.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
A czemu się dziwić, Biedronka, Lidl czy Kia, też pewnie mogą mówić o sukcesie.
Potem się dziwić, że padają delikatesy i człowiek nie ma gdzie trufli kupić :D

Ja żartuje oczywiście.

Swoją drogą, sporo ostatnio przecieków ws. Samsunga i zaginanych ekranów, ciekawe co z tego wyjdzie.
Fakt, że od dawna nic świeżego się nie pojawiło, chyba nawet przedstawiciel Samsunga gdzieś wywiadzie stwierdził, że mamy etap dopieszczania poprzednich wersji, a teraz czas grubszy ruch.
Patenty już złożone.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Chyba Świat nam się deczko zmienia i pewne rzeczy, których kiedyś człowiek by nie kupił to dzisiaj Ci sami Producenci tak podgonili, plus dosyć atrakcyjne ceny powodują , że ludzie zaczynają myśleć o rzeczach, które robią pewni Producenci. A gro idzie i kupuje.. i są zadowoleni.. Generalnie dla nas wszystkich to jest dobre, bo kiedyś samsung mógł robić co chce , a dzisiaj już musi dobrze myśleć i musi dbać o swoich klientów aby nowe produkty były na odpowiednim poziomie jakościowym jak i cenowym..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jeżeli już, to w smartfonach powinni zrobić drugi wysuwany panel który się łączy z pierwszym. Mała linia styku nikomu różnicy nie zrobi przy przeglądaniu zdjęć czy sieci, a nie jakaś pogięta plastelina, bo faktycznie wygląda to tandetnie. Może za kilka lat to jakoś rozwiną.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Czemu? Jakie problemy?

Ja mam p20 pro i jest super. Jak cos to wymienie tylko iwylacznie na nowszego huaweia. jedyny minus to ta ciezka bateria 4000mAh, telefon jest ciezki.

U mnie w pracy kilka ma osób ta słuchawkę i również są mega zadowoleni.. faktycznie troszkę waży, ale też są słabsze słuchawki od samsunga czy Soniaka i niewiele mniej ważą jak ten telefonik... Ale to jak w życiu jednym coś podpasuje, a innym nie.. Ważne, że Ty jesteś zadowolony..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To prototyp ; )
Po grubości urządzenia, rzekłbym, że to bardziej tablet którego można złożyć i udawać, że mamy telefon. Kierunek dobry, tak jak Lolo napisał, za kilka lat może coś z tego będzie.
No nic, pozostaje czekać na S10 z czytnikiem pod ekranem.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Taaaak, a zginany ekran przetarł się w miejscu zginania tuż po konferencji, po kolejnym złożeniu, czyli wytrzymał 3 złożenia :D

Koło się toczy. Kto pamięta ambitne pojekty Nokia typu Communicator, np. 9500?
Tez tak kombinowali, ale wtedy Nokia to był prawdziwy lider

potem już seria E90

No, ale tam były "normalne" zawiasy ;)

Ostatnia edycja:
Do góry