Mam nie uszkodzony i cieszę się super jakością !
Właśnie jesteś dobrym przykładem, tobie udało się skalibrować, pomijam już sprzęt jaki został do tego użyty i TV działa, pełen sukces, TV za 10K i loteria a może się uda a może nie,......bez komentarza, pozostawię to czytającym.
Co do płynności to wystarczy wejść w wątek o oledzie A1 i tu czytamy:
"No to wytłumaczcie mi, po co robić multimedialny TV który nie uciagnie tego co oferuje??. I to za taką kasę??. Oczywiście jakość obrazu rewelacja szczególnie FHD czy 4 K. Jeżeli patrzysz na obiekt to jego nie tnie( to nawet nie cięcie a takie drgania, skoki milisekundowe), ale jak patrzysz na wolno przesuwajace się tło w prawo, lewo, góra, dół to występuje ten efekt, brak płynności kamery w ruchu. Może mam za wrażliwe oko. W Samsungu to na YouTube podczas materiałów 4 K potrafi mi postać zniknąć podczas szybkiego ruchu

. Dlaczego taki ból?, Prawie wszystko jest ok, ale cena za ten TV jest naprawdę spora, nawet na warunki europejskie. I nie warto dopłacać 2000€ w porównaniu do xe9305. Problemu drgań nie zauważyłem w xe9305, ale miałem go 3 dni i mogłem przegapić bo nie oglądałem za dużo materiałów 4 K. Odpuszczam temat na 5 dni bo dziś jadę do Polski, jak wrócę to odpalę RIP Blu-ray 60GB z USB TV i USB android boxa 4K. Z komputera nie ma sensu bo karta graficzna obsługuje max 1080p chyba i nie puści mi sygnału 4k."