Zamiana zestawu 2.0 na 5.1

Witam
Posiadam obecnie zestaw
do wymiany
wzmacniacz harman kardon 980
cd harman kardon 990
głosniki mission m35( tutaj może zostawić i dokupic jakieś tyły + środek)

oraz głosniki vintage yamaha NS 70t
blue ray panasonic (jakis niski model)
co zostaje
Plazma panasonic g30
odtwarzacz popcorn hour a330
tuner sat vu solo v2
gramofon

Chciałbym to bardzo zamienić na zestaw kina domowego gdyz coraz to więcej oglądam filmów wzgledem słuchania muzyki.(chociaż czasem lubie sobie przywalic dobry house)
Szukam dobrego zestawu w cenie do około 4 tys zł ( głownie filmy czasem muzyka).
amplituner5.1+głosniki +subwoofer
Pokój to około 5mx5 m

dziekuje

mac-ony

Well-known member
Bez reklam
Brak Atmos :( Szukaj wyższej serii. Denon z Mission fajnie się zgrywa . Szukaj jak największego centralnego z serii frontów. Na tyły może być , co kolwiek .

Ataszek

Active member
Bez reklam
Dokładnie seria X1... to "bardzo" budżetowy sprzęt - celuj w coś wyżej bo będziesz wymieniał jak ja po roku ze stratą :-D a po co zamiast od razu mieć fajny sprzęt !?

nawet nie myśl o X1300 , minimum to X2... , Onkyo 6.. , Yamaha 6..

a jakis model harman/kardon?
Co z tymi moimi głośnikami? Zostawić sprzedać?Missiony graja z moim hk980 bardzo nisko a wyokich dodają głosniki yamaha. Czy pod innym amplitunerem zagrają te missiony lepiej.Ogólnie co tu pisać zostawic czy kupic inne głosniki pod 5.1 albo 7.1

no i kurde
Dzisiaj zauwazyłem ze mam spalone 2 syczki w moich missionarzach m35i
Wymontowałem syczki i model to hf-mo25

Grze tego moge szukac ewentualnie czy mozna je na co innego zamienić?

dziekuje

Ostatnia edycja:

mors111

Active member
Bez reklam
ja lubię niski bas , moja żona wręcz przeciwnie

jeśli dźwięk M35 odpowiada to bym je zostawił , dziwi mnie spalone głośniki wysoko tonowe , naprawa moze sporo kosztować , a i bez naprawy sprzedaż za grosze ( ile dokładnie byś chciał :grin: ? )

Onkyo 6.. gra ostrzej , Pionek też , Denon łagodniej , HK fajnym basikiem ,

z uszkodzonymi kolumnami będzie ciężko coś dobrać w salonie jak byś je zabrał na odsłuch , a moze tylko zworka puściła z tyłu w zaciskach ?

nie wiem który obecny nowy HK ma preo out , zostawił być wzmak jako końcówkę do frontów a resztę podłączył do kina

ja lubię niski bas , moja żona wręcz przeciwnie

jeśli dźwięk M35 odpowiada to bym je zostawił , dziwi mnie spalone głośniki wysoko tonowe , naprawa moze sporo kosztować , a i bez naprawy sprzedaż za grosze ( ile dokładnie byś chciał :grin: ? )

Onkyo 6.. gra ostrzej , Pionek też , Denon łagodniej , HK fajnym basikiem ,

z uszkodzonymi kolumnami będzie ciężko coś dobrać w salonie jak byś je zabrał na odsłuch , a moze tylko zworka puściła z tyłu w zaciskach ?

nie wiem który obecny nowy HK ma preo out , zostawił być wzmak jako końcówkę do frontów a resztę podłączył do kina

Powiem ci ze co do dźwięku okaże się jak wymienie tweetery.
co rozumiesz pod pojeciem Onkyo 6.. gra ostrzej , Pionek też , Denon łagodniej , HK fajnym basikiem ,

myslę ze to nie problem z zaciskami bo w obydwu pudłach nie słychać syczka.

castel

Member
Powiem ci ze co do dźwięku okaże się jak wymienie tweetery.
co rozumiesz pod pojeciem Onkyo 6.. gra ostrzej , Pionek też , Denon łagodniej , HK fajnym basikiem ,

myslę ze to nie problem z zaciskami bo w obydwu pudłach nie słychać syczka.

Jak masz przyzwyczajenia z Harmanem to celowałbym w Onkyo 656 z Klipschem lub JBL.
No i może zmieścisz się w założonej kwocie z zestawem 5.0.
Tu masz super zestawik tylko trzeba troszkę dołożyć
https://www.olx.pl/oferta/amplitune...fr30-zestaw-5-0-CID99-IDqUUg7.html#5027bb1e2c

https://www.olx.pl/oferta/amplituner-onkyo-tx-nr-656-sklep-bydgoszcz-CID99-IDpjVdP.html#9ed1b82445

Ostatnia edycja:
Jak masz przyzwyczajenia z Harmanem to celowałbym w Onkyo 656 z Klipschem lub JBL.
No i może zmieścisz się w założonej kwocie z zestawem 5.0.
Tu masz super zestawik tylko trzeba troszkę dołożyć
https://www.olx.pl/oferta/amplitune...fr30-zestaw-5-0-CID99-IDqUUg7.html#5027bb1e2c

https://www.olx.pl/oferta/amplituner-onkyo-tx-nr-656-sklep-bydgoszcz-CID99-IDpjVdP.html#9ed1b82445

Czy to onkyo w stereo dobrze zagra z mission m35i Mysle bardziej o 636

Do góry