Witam. Żeby nie zakładać nowego tematu dorzucę coś od siebie. Dość długo szukałem nowego telewizora. Stary nie chciał się zepsuć (lg 42ld550) i w sumie nadal z nim wszystko ok. Mam go już 5 lat i zachciało mi się czegoś nowego i większego. Chciałem z 3d. Różnica w cenach dość mała a mam kilka filmów w 3d i chciałem je obejrzeć. Czaiłem się na h6400 ale za długo i się skończyły. Ostatnio padło na w805c, ale poszedłem po rozum do głowy. TV bez promocji ok 4.5k z promocją lekko ponad 4k. Okularów nie ma. Oryginalne ok 200zl z hakiem. Pilota multimedialnego nie ma. Kolejne 200 zł z hakiem. Jak dla mnie to już sporo się robi. A do tego android którym na początku się podjaralem ale gro ludzi psioczy i dałem spokój. Ostatecznie padło na 652v. Wczoraj zamówiony. Dziś powinien dojść. 3177 plus pilot 119 i dodatkowe 4 pary okularów 49zl. Pozdrawiam.
Miałem dokładnie to samo już byłem nawet zdecydowany kupić w805c ... jednak Sony popłynęło z cenami. Taniej od 50w805c masz 55lf652v i 2 pary okularów w zestawie. W moim przypadku przy zakupie wersji 50 calowej to był 1000 PLN różnicy a to już przepaść. H6400 z moich oględzin obraz ma pewnie ładniejszy (lepsze czerni) ale samo wykonanie tv w szczególności ramka wygląda słabo Sony najładniejsze tylko cena... Lg pod względem wykonania jest gdzieś po środku , oczywiście kwestia gustu. Żeby Sony miało chociaż jakaś porządniejsza matryce a to dokładnie to samo co siedzi w Samsungach made in china , więc nie wiem na podstawie czego wyliczyli sobie te ceny , bo ładniejsza obudowa to jednak za mało na taki skok , jednak renoma robi swoje i sporo ludzi mają do wyboru "koreańce" i Sony pewnie pójdzie w "japończyka".
Co do wcześniejszego pytania czy matryca ma 100hz wszędzie podają że tak jest więc pozostaje mi w to wierzyć , nie wiem jak to sprawdzić. Ktoś sugerował ze 2 suwaki w ustawieniach TruMotion gwarantują 100hz no i ten model ma 2 suwaki, gdzie indziej ktoś pisał że przy pasywnym 3d musi być 100 hz , natomiast w menu nie ma jak tego odczytać, przynajmniej ja nie potrafie