Zakupy

TKJ

New member
Co wziąść ze sobą do sklepu by wytestowac dany tv.? Czy wystarczy wziąś kilka próbek w HDTV i pooglądać w skapie , czy są jeszcze jakieś króczki, które mozna przeoczyć. Na co zwracać uwagę przy testowaniu taiego odbiornika.
Serdecznie Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
sprawdź te możliwości które będą Ci najbardziej potrzebne. Jeśli bedziesz oglądał głównie kablówkę - to patrz pod tym katem.
Jeśli komp - to każ podłączyć komputer.
Sprawdź smuzenie - wg własnych oczu oraz obraz zatrzymany na kilku egzemplarzach na raz. Dopiero wiać spore róznice.
Włącz po HDMI - jeśli masz takie złącza lub przynajmniej po komponencie.
Sprawdź z odległości jaka masz w domu. Nie patrz na ekran z pół metra -bo to bez sensu.
Sprawdż czy pracują wszyskie rozdzielczości.
Zatrzymaj głównie na czarnych elementach obrazu.
pozdrawiam

TKJ

New member
ale czy mogę wziąść próbki HDTV np takie jakie macie w download lub coś w tym stylu i czy mi to bedzie pomocne w oceniu, przy zakupie.
Dalej, co mam rozumeić przez sprawdzenie działenia rozdzielczości czy tv będzie miał dostępne opcje, w których przłączamy czy mam wziąść dvd płyte jakiś divx. Pytam się co by się w sklepie nie zakręcić. AAA i jeszcze chyba najważniesze jak jest z tymi matrycami czy producent dopuszcza jakąś ilość wypalonych, czy uszkodzonych w jakikolwiek pikseli? czy np po miesiącu jest gwarancja w 100% a później np tylko 95% czy jakoś tak ?
Pozdraiwm świątecznie

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
wszystko zależy o sklepu. W czasie gorączki światecznych zakupów nie liczyłbym na pomoc.
Wpadnij do sklepu w styczniu.
W sprawie martwych pikseli czytaj gwarancję i instrukcje producenta.
Są różne interpretacje.
Podaj jakie masz potrzeby moze bedzie szybciej
pozdrawiam

TKJ

New member
Problemy z połączeniem HDMI

Oglądanie filmów na TV podłączonego do kompa przez dvi (dvix oraz dvd, ). Odtwarzacz dvd z wysciem Component (Y,Pb,Pr) zwykła kablówka ale w przyszłości jakiaś cyfrowa satka no i przy okazji W miare przygotowany tv do HDTV (ale to na przyszłość)

Do góry