Zakup wieszaków pod telewizory

Henry

Active member
Bez reklam
Tył TV jest niestety elementem, na który zwraca się najmniej uwagi przy zakupie, a później kłopot ;)
Ale z drugiej strony motywuje to do jakichś ulepszeń, ja przy okazji dobuduję kawałek ściany i będzie miejsce na suba i lepsze rozstawienie kolumn, tylko żona niezbyt szczęśliwa, bo cały pokój robiłem niecały rok temu :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tzn. pogrubisz GK ścianę ma się rozumieć, a nie poszerzysz przy okazji?
Jeszcze jeden plus takiego rozwiązanie, możliwość wrzucenia okablowania (pomiędzy GK a ścianę).
Ps. Twoja galeria u mnie nie działa, na dzień dobry przekierowania i widoczna po kliknięciu tylko jedna miniaturka, ta słynna ;)

Henry

Active member
Bez reklam
ściana jest dosyć gruba, to nie jest GK, murowana z maxa (po lewej stronie na fotce lepiej to widać), więc wykuję wnękę na uchwyt + trochę luzu na kabelki, a chcę zmniejszyć wejście do kuchni, obecnie jest to prawie 2 m, dobuduję z gk kawałek ściany (ok. 60-80 cm), będzie szerzej na kolumny i znajdzie się miejsce na suba,
myslę, że całość zyska, bo obecnie jest trochę za wąsko.
A tak w ogóle to ma szatański plan, żeby może z czasem ekran tak do ok. 100'' tam zamontować, zlikwiduję ten cudowny kinkiet i tam będzie projektor :)
View attachment 11262

ps
u mnie tez galeria nie działa, dlatego wrzucam tę fotkę ;)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pomysł z poszerzeniem ściany, jak najbardziej ok.
Życzymy sobie zatem udanych efektów, a szczerze mi się nie chce ;)

Rafal7

Banned
Jak miałem tv serii D to wszystkie wejścia były bardzo dobrze przemyślane i wdrożone w zycie tv, mam teraz serię H i w porównaniu ze starym tv szału nie robi.Widzę że w serii F to samo co w H

A tak było w serii D.

Samsung_UE46D5500_30100.jpg

Henry

Active member
Bez reklam
Też mi się nie chce, ale jak pomyślę o efekcie końcowym to już trochę ochoty nabieram.
Czekam do wiosny, teraz trochę za zimno na takie zabawy i dni jakieś krótkie, myślę, że w maju mała metamorfoza nastąpi, wyślę żonę z dziećmi gdzieś na weekend i spokojnie popracuję ;)

Tobie też życzę powodzenia w remontach, ty masz jeszcze Atmos, więc trochę więcej :)

Henry

Active member
Bez reklam
Wełnę dam w środek, w ogóle to myślę, żeby za kolumnami dać na ścianę jakąś matę akustyczną, mam w kolumnach tylny br, obecnie nic nie dudni, ale może będzie lepiej, potestuję.
Niektóre maty całkiem ciekawie wyglądają.

Rafal7

Banned
Wełna nic nie pomoże, i tak będzie dudnic i tak
Chyba że jakbyś miał cały pokój zrobiony z płyty to ten efekt by był odczuwalny.

Henry

Active member
Bez reklam
Próbowałeś z wełną?
Niektórzy w ten sposób przygotowują pomieszczenia, ja nie mam doświadczenia, bo wszystkie ściany działowe mam murowane. Wydawało mi się, że GK wypełniony wełną będzie bardziej absorbował. Ja tylko kawałek chcę dobudować i jedna kolumna będzie przy GK, druga przy "normalnej" ścianie. Myślałem, że te maty załatwią sprawę.

Rafal7

Banned
.Nie, nie próbowałem ale tu na forum była mowa żeby pokoju do kina nie wykładać płyta GK.Może przy tak niewielkiej ściance to nie bedzie miało żadnego znaczenia.

Henry

Active member
Bez reklam
.Nie, nie próbowałem ale tu na forum była mowa żeby pokoju do kina nie wykładać płyta GK.Może przy tak niewielkiej ściance to nie bedzie miało żadnego znaczenia.
I tej wersji będę się trzymał, zobaczę jak wyjdzie, jak będzie źle, to będę musiał kilka bloczków wtaszczyć, a tego mi się nie chce ;)

Do góry