Zakup wieszaków pod telewizory

wojtach

New member
Potrzebuje kupić dobrej jakości wieszaki do telewizorów:

1. Na telewizor 50-80 cali, rergulacja dół-góra i w boku
2. Na telewizor 30-40 cali,[FONT=&quot][/FONT] rergulacja dół-góra i w boku
3. Na telewizor 30-40 cali, który można odciągnąć od ściany i regulować w różne strony pod różnymi kontami.

Czy możecie coś polecić ?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Też się zastanawiam, ale do 80" nie jest takie hop siup.
Fajnie jakby miał możliwość wysunięcia do przodu, przy czym po złożeniu możliwie jak najmniej odstawał od ściany.
Jak coś znajdziecie, to dajcie linka

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP

Dziękuje Kolego, ale taki bogaty jeszcze nie jestem ;)

Jest jeszcze kilka innych, z pochyłem, ze skrętem, do wyboru do koloru. Oczywiście im więcej ruchomych elementów tym grubszy, ale w przypadku 80 cali 4 cm od ściany to chyba dobry wynik. Gdyby jednak miał być stały to zaledwie 5 mm.

Przeglądnąłem wszystkie i jest mały problem, waga tv z podstawą to 56kg, powiedzmy bez podstawy 50kg, wszystkie w linkach balansują na granicy wytrzymałości do 50kg. Czyli na styk, chyba jednak miałbym obawy ;)
Plus jest taki, że faktycznie nie odstają za wiele od ściany, ale to jest właśnie koszt maksymalnej wagi.
Pierwszy lepszy na allegro, ale aż 12.5cm. Za to max 80kg.
bu5 DUŻY UCHWYT WIESZAK TV LCD 36-82" do 80kg (5011283500) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Szukam dalej.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Chyba nie byłoby problemu, ale też bym nie ryzykował ;)
Ten uchwyt Sharpa to chyba nawet nie jest elektryczny, ale może robi kawę? ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Ja bym przemyślał, zobacz jak masz kable w TV, gdzie sieciowy, HDMI etc.
26mm, to trochę mało, chyba że masz dłonie supermodelki i do tego dosyć długie ;)
Ja już tak przekombinowałem i musiałem jakieś dystanse dawać między ścianą a uchwytem ;)
Najlepsze opcja to uchwyt tego typu jak wcześniej wrzucałeś, ten z allegro...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Te uchylne, są raczej dla tych co lubią wieszać tv pod sufitem ;)
Ja raczej wolę nisko, wolałbym co prawda taki wysuwany, ale te mają spory odstęp od ściany, problem może być przy ewentualnym dostępie do gniazd w tv.

Edit:

Ja bym przemyślał, zobacz jak masz kable w TV, gdzie sieciowy, HDMI etc.
26mm, to trochę mało, chyba że masz dłonie supermodelki i do tego dosyć długie ;)
Ja już tak przekombinowałem i musiałem jakieś dystanse dawać między ścianą a uchwytem ;)
Najlepsze opcja to uchwyt tego typu jak wcześniej wrzucałeś, ten z allegro...

Właśnie, to samo pisałem wyżej, ale w sumie u mnie nie ma gniazd na sztorc, wszystkie chowane w obudowie (mała wnęka na gniazda). U Ciebie wystają? ;)
Mało tego, w ścianie chcę zrobić wnękę na tv: 2-3cm, tak aby jeszcze dodatkowo schować lekko tv, a to jednak kolumbryna, a na windzie zawsze można lekko wysunąć w razie potrzeby.
Pewnie skończy się tak, że kupie dwa i dopasuje któryś.

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Jeśli jednak rozglądałbyś się za wysuwanym to raczej tylko z podwójnym ramieniem. Te asymetryczne lubią się po czasie odkształcić i telewizor, szczególnie cięższy, już nie jest w poziomie.

Henry

Active member
Bez reklam
Ja pomimo kątowej końcówki kabla sieciowego musiałem dać dystanse po założeniu na uchwyt typu slim, bo wspierał się na wtyczce...
zmierz jak jest u ciebie zanim kupisz.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
U mnie to wygląda tak jak na poniższym zdjęciu, na dole tv jest grubszy, chyba miejsce na głośniki.
Na tym się opiera na ścianie, a jak widać gniazda są głębiej, nie ma potrzeby tam nawet stosować kątowych końcówek, spokojnie kabel się zawinie.
Jednak gdybym chciał wrzucić pena do gniazda, to nie ma szans przy takim wieszaku i nawet ultra slim sex bomba tam nie wciśnie rączki, ale jak wspomniałem, nie zaglądałem tam od roku, w przeciwnym wypadku na tym wieszaku byłby dramat.

sharp-le645e-cote-haut.jpg

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Co do usb, to żaden kłopot, ja podłączyłem na stałe przedłużacz usb, który schowany jest za TV, przy montażu możesz to zrobić i będziesz miał dostęp do portu pod ręką ;)

Z tą wnęką w ścianie to najlepszy pomysł, ja wiosną będę taką robił i montował pełny uchylny uchwyt, po prostu wpuszczę go w ścianę, ja będę chciał coś podpiąć czy czasem kurz wyczyścić, to będzie łatwy dostęp, a później na maksa do ściany.

U mnie jest tak, że cała obudowa jest dosyć płaska, porty są niby w zagłębieniu, ale np. z optykiem czy sieciowym był już problem ;)

View attachment 11261

Kabel sieciowy niestety też jest na tylnej ścianie, z drugiej strony

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wnękę na bank robię, już od dawna mi ten pomysł chodzi po głowie, co prawda nie chcę wpuszczać całego tv, ale te najgrubsze miejsca w tv, jest kawał kolumbryny więc nawet jak trochę tyłka zgubię to i tak sporo się odchudzi, a przecież dochodzi jeszcze wieszak.
Patrząc na tyłek Twojego tv, to faktycznie niefortunne miejsce na sieciowy.
W moim na szczęście wszystko jest z boku, ale i to nie byłby problem, zawsze może wykuć trochę ściany ;)

Do góry