Zakup tv w Media Expert- opinie

Cyper

New member
Potwierdzam, że w Saturnie też się da. Jak kupowałem soundbar, gość od ręki zjechał chyba 200 lub 300 pln jak powiedziałem że za drogo :)

3echo

Member
Bez reklam
Ja się zawsze targuję w każdym sklepie(są wyjątki),oczywiście z różnym skutkiem,ale takie mamy prawo.
Ustawa o cenach mówi jasno: „ceny towarów i usług uzgadniają z sobą strony zawierające umowę".
Niestety mało ludzi o tym wie i zgadzają się na ceny wystawione w sklepie.
Także targować się warto.Jak nie zejdą z ceny to może przedłużą gwarancję itp.

Rafal7

Banned
Ja się zawsze targuję w każdym sklepie(są wyjątki),oczywiście z różnym skutkiem,ale takie mamy prawo.
Ustawa o cenach mówi jasno: „ceny towarów i usług uzgadniają z sobą strony zawierające umowę".
Niestety mało ludzi o tym wie i zgadzają się na ceny wystawione w sklepie.
Także targować się warto.Jak nie zejdą z ceny to może przedłużą gwarancję itp.

Też myślałem nad tym że jeżeli nie zejdą z ceny to przynajmniej niech dołożą przedłużoną gwarancje, słyszałem jeszcze że jak się kupuje za gotówkę to bardziej są przychylni do zejścia z ceny, a ja właśnie będę kupował za gotówkę.Na razie w ME tv jest za nie całe 3700.

3echo

Member
Bez reklam
...słyszałem jeszcze że jak się kupuje za gotówkę to bardziej są przychylni do zejścia z ceny, a ja właśnie będę kupował za gotówkę.Na razie w ME tv jest za nie całe 3700.
Nawet często przy negocjacji ceny pytają,czy sprzęt będzie za gotówkę
Jest to jakiś argument.
Zobacz jakie ceny są w internecie.Będziesz miał rozeznanie.A jak cię cena niezadowoli to kupisz tam gdzie najtaniej.
Zapytaj kiki o cenę tego TV.

Rafal7

Banned
Kiki sprzedaje dopiero od serii 7, w sklepach internetowych nie chcę kupować, boje się wysyłki, wolę dać trochę więcej i sam kupić w jakimś markecie.

Rafal7

Banned
Właśnie wygląda że ok, napisane jest na dole aukcji że towar jest z polskiej dystrybucji lub pochodzi prosto od producenta,ale ciekawe skąd od producenta jak nie z naszego kraju (jak to rozumieć)

Ostatnia edycja:

Karpaj

New member
Bez reklam
Kapusta takie stwierdzenie określa tylko że to na pewno tv samsunga. Nie daje Ci żadnej gwarancji co do fabryki, czy miejsca docelowej sprzedaży.
Co do aukcji - 11zł taniej jest na ich stronie internetowej :D
Samsung UE55H6400 3D/SmartTV/FullHD/400Hz/USB/WiFi/4xUSB - Telewizor LCD / LED 55" - Sklep komputerowy - Satysfakcja.pl z tym że
Wszystkie ceny w sklepie Satysfakcja.pl zawierają 2% rabatu. Rabat ten nie jest uwzględniany przy płatności kartą i w systemie płatności PayPal; oraz przy płatności gotówką lub kartą płatniczą w Paczkomatach i oddziałach InPost.

Natomiast nie znam tego dystrubutora i nie mam pojęcia skąd mogą brać sprzęt.

tdx

New member
Bez reklam
Skoro podają że kod producenta to UE55H6400AWXXH świadczy to o TV przeznaczony na nasz rynek więc niespodzianek raczej być nie powinno

Rafal7

Banned
Widzicie tu jest dylemat z zakupem ponieważ tu tv jest za 3399 a w ME za niecałe 3700 i wydaje mi się że nie ma co się łaszczyć na 300 zł mniej, chyba lepszym rozwiązaniem jest dać te trzy stówki więcej i mieć spokojną głowę, chyba że się mylę i z ME nie można mieć spokojnej głowy.

3echo

Member
Bez reklam
Widzicie tu jest dylemat z zakupem ponieważ tu tv jest za 3399 a w ME za niecałe 3700 i wydaje mi się że nie ma co się łaszczyć na 300 zł mniej, chyba lepszym rozwiązaniem jest dać te trzy stówki więcej i mieć spokojną głowę, chyba że się mylę i z ME nie można mieć spokojnej głowy.

Zapytaj czy nie jest z wystawy ;)
W RMF-ie reklamowali wyprzedaż ekspozycji

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2

Ostatnia edycja:

SebaK1205

New member
Bez reklam
MM nie wytrzymało i opuściło cenę do 3549 zł, cena spada.:)
Jeszcze tydzień chyba wytrzymam.;)

Widziałem, własnie jade dzisiaj ze znajomymi po TV i chciałem go im również przedstawić jako możliwą opcję. Tylko że rozszerzona gwarancja jest zawsze o rok krócej od konkurencji, i druga ważna sprawa - w przypadku zepsucia nie ma wymiany na nowy, czyli co - naprawiają do skutku czy wtedy oddają pieniądze?

quasimodek

Member
Bez reklam
Żeby tylko był jeszcze na stanie za tydzień. Święta idą, co niestety widać już po reklamach w TV, więc ludzie zaczynają się zbroić :)

Do góry