Boguszch - sprawdź Philipsa bo na gra naprawdę rewelacyjnie.
Trochę inny wybór ma jeszcze 42PFL 6907.
Ja bym brał Soniacza. To, że Phillips to klasa premium to tylko takie trele morele. U mnie sąsiad kupił tego właśnie tak pięknie tu przypudrowanego P6007 i pluje sobie w brodę. TV czasami żyje własnym życiem, zawiechy, mułowate menu, grzanie się jak na patelni prawdopodobnie w miejscu procesora. Ale co tam, przecież to TV z wyższej półki, co za klasa premium.No to nadszedł czas na ostateczny wybór i zakup...
Cały czas waham się między Philipsem 42PFL6007 a Sony 40HX750....
Co radzicie ?
kiki - napisałem do Ciebie na PW.
Ja bym brał Soniacza. To, że Phillips to klasa premium to tylko takie trele morele. U mnie sąsiad kupił tego właśnie tak pięknie tu przypudrowanego P6007 i pluje sobie w brodę. TV czasami żyje własnym życiem, zawiechy, mułowate menu, grzanie się jak na patelni prawdopodobnie w miejscu procesora. Ale co tam, przecież to TV z wyższej półki, co za klasa premium.
No i dochodzimy zawsze do tego samego problemu. Albo przyjemność z większego tv, albo bezstresowe oglądanie. Swoją drogą jestem ciekawy co zrobi Phillips jak ta (och i ach) klasa premium 6007 po roku zacznie się palić. Wątpię, by długo tv wytrzymywał taką temperaturę. Lepiej przemyśl wszystko 10x. A jak wiadomo im dalej w las tym więcej drzew. U mnie sąsiad wziął, bo jaki to on rewelacyjny w testach, bo ambilight, bo tamto i owamto, a życie pokazało co innego. A teraz rosyjska ruletka czy poprawią w końcu soft, czy nie eksploduje od temperatury. I od razu podkreślam, że nie jestem fanatykiem Sony, tylko takie moje skromne zdanie oparte na faktach.No taaak.....
Dlatego powiem odnośnie Philipsa : chciałbym a boję się.......szczególnie po lekturze wszystkich wątków o PFL6007...
Soniaka brałbym w ciemno gdyby nie to, że ma trochę mniejszy ekran (w grę wchodzi 42cale - ograniczony budżet...) - Sony ma 40caliA chciałbym mieć co najmniej 42.
Swoją drogą jestem ciekawy co zrobi Phillips jak ta (och i ach) klasa premium 6007 po roku zacznie się palić. Wątpię, by długo tv wytrzymywał taką temperaturę. Lepiej przemyśl wszystko 10x. U mnie sąsiad wziął, bo jaki to on rewelacyjny w testach, bo ambilight, bo tamto i owamto, a życie pokazało co innego. A teraz rosyjska ruletka czy poprawią w końcu soft, czy nie eksploduje od temperatury. I od razu podkreślam, że nie jestem fanatykiem Sony, tylko takie moje skromne zdanie oparte na faktach.
Kiki Kolego ma tendencje i to ogromne do pudrowania tematów, z całym szacunkiem do jego osoby. Takie wyolbrzymianie zalet i omijanie wad. Ale co tam najważniejsze, że klasa premium. Testy testami, reklama reklamą, a życie wszystko weryfikuje, co sam widziałem za miedzą ... Wybór należy do Ciebie, to Ty będziesz spał przy tym tv, a nie kiki czy też myszka miki.Faktycznie czytałem, że parę osób sygnalizowało problem nadmiernego grzania się Philipsa. Ogólnie wydaje mi się, że być może ma on b.dobry obraz ale jest chyba trochę niedopracowany....
Nie przeczę, na b.dobrym obrazie zależy mi najbardziej ale z drugiej strony chciałbym kupić sprzęt w miarę niezawodny i dopracowany - nie stresować się jego kaprysami. Bo stresów dosyć mam na co dzień...
Na ambiliht mi nie zależy.
W dziale Philipsa dwóch (z tego co pamiętam) użytkowników rozważających jego zakup, wybrało Soniaka HX750...... i było zadowolonych z wyboru....... To jest zastanawiające...
Ja niestety nie mam możliwości ich bezpośredniego porównania. A kiki niestety nie napisał mi nic w tej kwestii....
Pozostaje jednak dalej kwestia mniejszego ekranu... Ech........![]()