Zakup TV SONY z matrycą 100 Hz (prawdziwe 100 Hz)

bogdanzieba

New member
Szwagier jeszcze się waha nad zakupem czy nie dołożyć i kupić KDL-43W755C jednak chyba Sony jakościowo lepszy od Samsunga?

Na korzyść Samsunga UE40H6400 przemawia, że ma 3D, 4 rdzeniowy procesor, sterowanie gestami i więcej funkcji internetowych m.in. Skype itp.

Znowu nie bardzo nam się podoba kształt pilota w ww. Samsungu.
A jak się sprawuje w nim ten Android?

Seizo

Active member
Bez reklam
Mój ojciec ma ten model Sony i na minus dla Sony: nie ma pilota do smarta, nie ma 3D, posiada osobny zasilacz nie wbudowany do TV i krótki kabel. Jeżeli już to Sony W809c. 100 zł droższy od 755c ale na plus dla 809c: ma wbudowany zasilacz w obudowę, ma 3D. Na minus dla 809c: nie ma pilota do Smarta, nie ma okularów 3D w zestawie (a to dodatkowy koszt). Ten Samsung ma 2 piloty więc nie wiem który pilot Wam się nie podoba. Moim zdaniem pilot do obsługi Samsunga jest wygodniejszy od tego, który dołącza Sony. Tam wg. mnie przyciski są umieszczone za blisko siebie i nie jest to wygodne. Ja mam Samsunga i ten model mogę zdecydowanie polecić. Obraz jest na prawdę bardzo dobry i nie odbiega jakościowo od W755c

slawkor

Member
Bez reklam
Sony sie skończyło jakosciowo. Nowe modele na rok 2015 w niczym nie przypominają modeli tego producenta z przed lat. A wpakowanie się w android to juz totalne nieporozumienie, przynajmniej na dzień dzisiejszy.
Bierz Samsunga h6400 póki są.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Seizo

Active member
Bez reklam
Dołączam się do tego co pisze slawkor. Bierzcie Samsunga, a na pewno nie będziecie zawiedzeni tym modelem. W dodatku jeżeli szwagier przesiada sie z wysłużonego już LCD HD Ready, to przeżyje szok w stosunku co do jakości wyświetlanego obrazu.

slawkor

Member
Bez reklam
Wiem co piszę. Miałem tv sony z roku 2008 klasa premium i sprzedałem w tym roku z pocalowaniem w rączkę. Mam teraz Panasonica z 2012r. I dwa Samsungi w tym jeden h6400 i drugi js8500 to w porównaniu do Sony moim zdaniem przepaść. Chociaż bardzo kibicuje tej marce.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

bogdanzieba

New member
Szwagier przesiada się z 29 calowego Samsunga CRT więc szok napewno będzie. Znam to z autopsji jak ja się przesiadałem z 25 calowego Samsunga CRT na 40 calowego Sony KDL-40W5500, taki był szok, że chciałem iść i wymienić na mniejszy :)
A teraz chciałbym z 48-55 cali.....

Faktycznie ten Samsung ma dwa piloty, myślałem że ten jajowaty jest jeden główny.

Seizo

Active member
Bez reklam
W takim razie przeżyje potrójny szok. Rozmiar, jakość obrazu i funkcje sieciowe tego telewizora bo jest to multimedialny kombajn. Poza tym 40" to wcale nie jest telewizor dużych rozmiarów. Kilka dni i będzie chciał większy :)

Ten "jajowaty" pilot jest z żyroskopem, do obsługi smarta.

Seizo

Active member
Bez reklam
To może już lepiej 50h6400? Różnica w cenie niewielka, a dodatkowe 3 cale na pewno się przydadzą :)
Matryca również 120 Hz

bogdanzieba

New member
Szwagier jednak bierze UE48H6400, usiłowałem go namówić na 50 cali ale jest nieugięty.
Zastanawiam się co oznacza ten symbol: AKXXH

Wpisałem w Morele.net symbol H6400 i wyszły mi wszystkie wielkości tego modelu h6400 w Morele.net tylko inaczej są podpisane tytuły.

Czy te wszystkie modele H6400 mają te same parametry?

Seizo

Active member
Bez reklam
I bardzo dobrze, bo jest to naprawdę dobry wybór. Oby służył jak najdłużej i dostarczył szwagrowi wiele radości.

Do góry