Zakup TV LCD 32", prosze o pomoc.

McWolf

New member
ako nowy uzytkownik forum, witam wszystkich forumowiczow!

Z kazda chwila zbliza sie ten czas, czas kiedy uda mi sie uzbierac pewna kwote pieniedzy, kwote na tyle wysoka ze bedzie mnie stac na zakup urzadzenie o ktorym marze od dluzszego czasu

Zbieram na telewizor LCD, czytalem sporo porownan technologii LCD i plazmowej, dlatego jestem zdecydowany na zakup LCD, ktory jak na moje warunki wydaje sie najlepszym rozwiazaniem.

Moj glowny problem(z wyjatniem braku odpowiedniej kwoty pieniedzy, ale to nie problem bo kwota ta wciaz rosnie) polega na tym ze pogubilem sie w srod sprzetu, firm i modeli telewizorow LCD, po prostu niewiem co bedzie dobrym rozwiazaniem odpowiedajacym mim potrzebom.

1.Na zakup panuje przeznaczyc maksymalnie 4 tys. zl
2.Telewizor bedzie podlaczony do kablowki UPC.
3. Telewzor bedzie podlaczony do komputera po przez DVI lub D-Sub(moja karta grafczna posiada oba wyprowadzenia sygnalu)
4.TV LCD ma byc przeznaczony glownie do ogladania filmow DivX/DVD z komputera, czasami(zadko) do gier.
5.TV LCD ma byc powieszony na scianie nad biurkiem gdzie znajduje sie juz LCD komputerowy 19", a obraz bedzie skierowany pod pewnym katem w dol.

Moja uwage zwrocil pewien model samsunga, dokadniej LE32T51B, ktory wydaje sie wypeniac wiekszosc moich potrzeb, a dodatkowo jest relatywnie tani.

Bardzo prosze o wszelkie rady, opinie dotyczace mojego przyszlego zakupu.
Panel mam zamiar zakupic za okolo miesiac/dwa miesiace.

Z gory bardzo dziekuje za pomoc i pozdrawiam!

xroma

Member
Witaj !

Niestety muszę Cię rozczarować. Stanowczo odradzam Ci wymieniony przez Ciebie model Samsunga. Będziesz srodze rozczarowany. Nie kieruj sie obrazem jaki zobaczysz w sklepie. Samsung dostarcza do dużych sklepów odtwarzacze HD i puszczają przez nie filmy prezentacyjne które oszałamiają każdego oglądającego. Po zakupie i podłączeniu pod kablówkę - zapłaczesz. Już lepiej odłóż zakup na troszkę później , lub weź LCdka w kredyt.
Ja ze swojej strony mogę Ci serdecznie polecić inne modele Samsunga LE32R4, LE32R51B , LE32R31S. Nie są dużo droższe ale jakość nieporównywalna z LE32T51B

Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
popieram. Najtańsze modele kupuj tylko gdy obzre zapoznasz się z zaletami i wadami.
Model 32 R 51 albo 32 M51 z uwagi na obnizke cen - to łakome kąski do prezentacji dobrego obrazu.Sprawdź też w tej klasie cenowej LG 32 LX1.
pozdrawiam

Piopio

New member
Właśnie przed chwilunią oglądałem obok siebie M51 i T51 na tym samym materiale HD. Zgodnie z oczekiwniami obraz na M51 rewelacja a na T51 tragedia (w porównaniu do M51). Najgorsze w T51 było smużenie !!!! To fakt, że T51 normalnie smuży. Obraz na M51 płynny a na T51 nie dość, że smuży to jeszcze widać poszarpane krawędzie. Oczywiście porównanie odbywąło się z nosem przy ekranie :D

pzdr

McWolf

New member
Wiec dobrze, z tego co widze to bede musial dozbierac ok 1000zl wiecej, ale nic to :)
Jesli uwazacie ze tak bedzie lepiej, to pewnie tak bedzie.
Dziekuje bardzo za pomoc!

McWolf

New member
Pozwlilem sobie odgrzebac temat ze wzgledu na to ze jutro planuje zakupic telewizor.

Ostatecznie dokonalem wyboru Samsunga LE 32 R71B, ale zastanawiam sie dlaczego jest on drozszy od LE 32R72 B?

Kotry z ww. kupic?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
jutro lub pojutrze bedą testy porównawcze tych telewizorów.
W dynamice różnic nie ma. W danych technicznych również nie.
Cena na r 72 - 4665 zł i wybieraj w kolorach.
pozdrawiam

Do góry