Bipo a jak byś***opisał***granie\brzmienie\barwę heco 900 na swoim 2020ae ?
Heco na mojej obecnej elektronice, która jest 5 czy 6 razy droższa niż same kolumny zagrały niesamowicie przestrzenią, środek wysunął się mocniej do przodu i czuć wyraźniej pierwszy i drugi plan. Widać ewidentnie że wzmacniacz robi co chce z tymi kolumnami bez żadnej zadyszki. To co się zmieniło to odsłuch przy cichych rejestrach natężenia dźwięku. Nie muszę mocno kręcić gałka aby słyszeć poszczególne detale nawet przy godz. 8.
Wiadomo zabawa zaczyna się od godz gdzie salon wypełnia się cały dźwiękiem ale z uwagi na małe dziecko nie zawsze mogę sobie tak posłuchać. Co do górnych rejestrów tu raczej zmiany większej nie zarejestrowałem natomiast w basie czuć poprawę. Widać że mocniej go słychać w cichych odsłuchach. Wczesniej trzeba było kręcić wyżej gałka. Wiadomo są utwory gdzie go nadal brakuje a są utwory gdzie jest ok. Jeśli mi go brakuje to dodaje go na wzmaku i jest ok.
Dla mnie obecny zestaw gra niesamowicie utwory z szarpanymi strunami i vocalem. Np. Dire streits, Eric Clapton, Chries Johnes, vaya con dios czy też Mike Oldfield itd.

k: Dlatego zawsze trzeba dobrać kolumny pod siebie i muzykę która się słucha. ..