Zakup OLED 55 cali

Bartasssss

New member
Witam wszystkich,
Jestem tu nowy.

Co polecilibyście Max 55 cali w OLED.
Mam swoje 3 typy

Samsung S95B- matryca QD OLED i dobre głośniki, w sumie to mój faworyt. Tylko Tizen, na zegarkach był ok, nie wiem jak w TV.

Philips 707- również dobre głośniki i Ambilight, nigdy nie miałem problemów z żadnym Philipsem, ale już trochę znudziły mi się.

LG C21LA- boje się niestety WEB OS bo już miałem 2 TV z tym systemem i ten system to była porażka, ale może coś się zmieniło z biegiem lat.

Wszelkie propozycje oczywiście mile widziane, lub wyznaczenie któregoś z 3 moich wytypowanych TV z uzasadnieniem dlaczego, co lepsze itp.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie wiem czego się obawiasz w WEB OS - działa świetnie.
Z Twoich odwróciłbym podaną kolejność.

Podaj proszę też jakie masz warunki , będzie łatwiej , precyzyjniej podpowiedzieć.
Masz też specjalną ofertę dla członków forum z pakietem .

Bartasssss

New member
Nie wiem czego się obawiasz w WEB OS - działa świetnie.
Z Twoich odwróciłbym podaną kolejność.

Podaj proszę też jakie masz warunki , będzie łatwiej , precyzyjniej podpowiedzieć.
Masz też specjalną ofertę dla członków forum z pakietem .
Spoko. Dlatego napisałem że może coś się polepszyło z Web OS. Miałem złe doświadczenia z LB670V, choć sam hardware tego LG był świetny,

Pokój jest nieduży, jakieś 12 m2 odległość od telewizora to jakieś niecałe 2 metry. Pokój jest dosyć ciemny, z reszta ja i tak oglądam tylko w nocy bo w dzień nie ma czasu. Zależy mi na Dolby Vision i Atmos. Zależy mi tez na 120 Hz bo TV będzie pracował z konsolą i głównie z nią. Żaden dekoder nie będzie podłączony, oglądam tylko z VOD.

Niestety wnęka jest na tyle mała że max co tam wejdzie to 55 cali.

Użytkuje również PUS9206 chciałbym żeby nowy TV tez działał tak płynnie jak Philips. Miłym dodatkiem będzie pilot z podświetlana klawiaturą, ale bez niego tez jakoś przeżyje. Fajnie jakby nowy TV miał również AirPlay, jednak bez tego tez przeżyje.

Bartasssss

New member
Czy jest to możliwe że C21LA jak zarówno S95B nie posiadają Dolby Vision ?

Nigdzie nie znalazłem zapisu w specyfikacji że jest Dolby Vision. Z moich trzech wymienionych tylko OLED 707 posiada Dolby Vision.

Dla mnie jest to punkt must have, za bardzo się przyzwyczaiłem do jakości oferowanej przez DV.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
LG 55C21 posiada DV - Samsung nie .
Philips też ma DV.

Więc masz wybór między tymi dwoma.

Bartasssss

New member
LG 55C21 posiada DV - Samsung nie .
Philips też ma DV.

Więc masz wybór między tymi dwoma.
Polegam na Twojej wiedzy. Co lepsze ? C21 czy OLED 707 ?

Widziałem na YT prezentacje Web OS 7 i wygląda to zacnie. Dużo się zmieniło od czasów LB670V. Tylko boje się ze skończy się support i TV będzie bezużyteczny.

A o co chodzi z tym pakietem i zniżkami w sklepie bo nie jestem wtajemniczony :)

mat74

Well-known member
Bez reklam
System operacyjny TV powinen być jedną z najmniej ważnych jego cech (zaraz przed dzwiekiem...) prędzej czy póżniej i tak trzeba go będzie zastąpić zewnętrznym urzadzeniem.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Osobiście wybrałbym do tych potrzeb , LG 55 c21 jest teraz za 4999 zł z pakietem.
I kupujesz świetny sprzęt na lata !

Bartasssss

New member
Osobiście wybrałbym do tych potrzeb , LG 55 c21 jest teraz za 4999 zł z pakietem.
I kupujesz świetny sprzęt na lata !
Długo myślałem i oglądałem różne testy i faktycznie wszędzie chwalony jest ten TV. Moim kolejnym wyborem będzie polecony przez Ciebie LG.

Gdzie obowiązuje ten pakiet ? W sensie w jakim sklepie ?

Gdybys podał linka to będę bardzo wdzięczny, bo faktycznie cena świetna.

Do góry