Zagubiony wśród 52"

sebwiecz

New member
Witam poradźcie koledzy bo trochę się waham, maiłem na oku sony 52w5500 lub Sharp LC52XL2E potem doszedł 52DH7.
Uparłem się strasznie aby wisiał na ścianie.
Na środku pokoju będzie stała sofa.
Niestety jestem za świeży więc jeszcze nie mogę wklejać zdjęć, a takowe mam dla chętnych.

Wielkość pokoju:
ok 30m2
Sygnał: SD i HD
Preferowana wielkość matrycy: 52
Preferowane marki: brak
Preferowana technologia: LCD
Odległość od ekranu: 3-4 metry
Urządzenia do podłączenia: Denon DVD-900, LG BD390, Cyfrowy Polsat, TNK(nsport), Yamaha bez hdmi
Klasa cenowa: do ok. 6 tys.
Oglądany w dzień/noc: popołudnie/wieczór
Nasłonecznienie w pokoju: Średnie okno na połowę ściany od wschodu
Ilość osób przed telewizorem: 3
Ulubiony program: hmm, trochę fox life, sport, i filmy dvd
Dotychczasowy telewizor: Panasonic TX-29PM1
Stojący/wiszący: wiszący

Za sugestie z góry dziękuje
Pozdrawiam
Sebastian

MJot

Member
Delikatna sugestia - przy takich wymaganiach wziąć jednak pod uwagę plazmę. Zwłaszcza, że celujesz w sport.

Polecam pooglądać:
- Samsung PS-50B650 lub B850
- Panasonic TX-P50S10E lub G10
a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na nieco większe rachunki za prąd.

MJot

Member
Trochę mnie to dziwi, bo oglądałeś do tej pory CRT, a plazma ma bardziej zbliżony obraz do crt niż LCD. Poza tym w sklepie zwykle plazma nie podchodzi, ale wierz mi - wszyscy moi znajomi mimo tego sklepowego "niepodchodzenia" kupili plazmy. Niestety rzeczywistość sklepowa często bardzo odbiega od domowego zacisza.

Jak nie jesteś pewien, to przy zamów sobie prezentację, są sklepy, które oferują taką możliwość.

digitalus

Banned
moze ja Cie przekonam aby kupic plazme.
1. bardzo czesto w sklepach jakosc obrazu z telewizora plazmowgo nie wyglada zbyt ciekawie
2.powodem jest bardzo mocne oswieltenie w sklepie.
3.zrodlem sygnalu jest blu-ray. zainteresowana osoba ktora chce kupic telewizor podchodzi blisko do ekranu i zwraca uwage ze lcd mocniej "swieci" niz plazma. patrzy na ekran plazmy,dostrzega subpiksele . na ekranie lcd nie widac czegos takiego.subpiksele w plazmie nie sa widoczne przy normalnym ogladaniu telewizji.
4.juz wybralem kupuje cos co mocniej swieci.
5. w domu dochodzi czasami do rozczarowania, co sie stalo, dlaczego taki brzydki obraz,przeciez w sklepie bylo tak ladnie.

teraz udowadaniam ze plazma w domu ma lepsza jakosc obrazu od LCD. na pewno lepsza jakosc obrazu sd bedzie z plazmy
http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=24864&page=6
teoretycznie najgorszy model plazmy ma lepsza jakosc obrazu niz drogi LCD.
dlatego tez poroponowalbym plazme np panasonic ,lg lub samsung. tym bardziej ze chcesz kupic telewizor 50 cali

Ostatnia edycja:

sebwiecz

New member
Na zdjęciach ten Samsung wygląda całkiem fajne.
A co z jakością bieli w plazmach, i jak się ogląda w dzień taki np program SD np tvn24?
I czy te 50" nie będzie za mały jaka n ataki pokój, nie ukrywam że czasem będę zerkał na niego z drugiego pokoju. Pomiędzy pokojami jest takie szerokie przejście (może uda mi się wstawić zdjęcie to pokaże o co mi chodzi).

Dzięki chłopaki za posty, daliście mi do myślenia z tymi plazmami :)
A jakaś alternatywa lcd?

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
wszystko jest ok , mozna ogladac, bialy jest bialy.
mozesz kupic wiekszy 58 calowy PS58B850 ale ten telewizor kosztuje w internetowych sklepach 8600zl.
50 calowy PS50B850 od 5500zl
uwazam ze nie ma alternatywy. jesli nie plazma to wolalbym ogladac telewizje w telewizorze CRT czyli kineskopowym

http://www.samsung.com/pl/consumer/...ions&subtype=plasmatv&model_cd=PS50B850Y1WXXH
moze juz zagladales tutaj? jesli nie to zajrzyj i przeczytaj
http://hdtvmania.pl/2009/07/15/specyfikacje-lcd-to-bzdura/
i tutaj

http://www.agdrtvinfoserwis.pl/artykuly-rtv/menu-rtv/sprzet-rtv/telewizory-plazmowe.html
uwazam ze bedzie ok , od kominka do telewizora bedzie duza odleglosc i telewizor 50 calowy na pewno nie bedzie zbyt duzy.
ladne akwarium:)

Ostatnia edycja:

sebwiecz

New member
1.
To jest widok z ok 10m tv chcę powiesić zastępując ten obraz oczywiście troszkę niżej, wtedy komoda będzie przesunięta na bok.
Chodzi mi o to że jak będę przy kominku się grzał to czasami zerkał będę na tv.

2.
Tak wygląda pokój z rzutem na okno. na środku będzie stała sofa.

Mam nadzieję ze widać załączniki

Crt mam dość już powiem szczerze.
Na stronie samsunga jak również panasonica byłem oczywiście, przeleciałem również wątki i teścik 850 na forum.

Attachments

• IMG_3248.jpg
    IMG_3248.jpg
    97,4 KB · Wyś: 111
  • IMG_3249.jpg
    IMG_3249.jpg
    120,2 KB · Wyś: 116

MJot

Member
A656 to model poprzedniej serii, a więc jego główną wadą będzie to, że o ile jest jeszcze dostępny, przeleżał z rok w magazynie lub działał przez rok na półce sklepu - w plecy masz wtedy nawet 3000h żywotności.
I tak źle i tak niedobrze. Ale jeżeli będziesz pewien źródła dostawy - to dlaczego nie.

A prezentację w domu możesz zamówić choćby na tym forum u Kikiego.

MJot

Member
Kiki z 20 tysiącami postów jest tylko jeden. Otwórz jakikolwiek test telewizora, to zobaczysz o kogo chodzi. Najczęściej Kiki jest autorem.

sebwiecz

New member
digitalus napisał:
wszystko jest ok , mozna ogladac, bialy jest bialy.
mozesz kupic wiekszy 58 calowy PS58B850

Ok, więc pochodziłem sobie tuszkę tu i tam i jednak coraz bardziej przekonuje się jednak do plazmy, żonie podobał się PS58B680 patrząc na specyfikacje podaną na stronie różni się grubością, innym rozłożeniem we/wy nie ma woofera chociaż przy takich gabarytach tv to chyba jednak na + i ma Content Library Flash 1G zamiast 2G (dla mnie to jakaś niepotrzebna bzdura).

Żonie spodobał się ta czerwona obudowa. w specyfikacji wyczytałem że to jest efekt świetlny.
1.Czy to się da jakoś wyłączyć czy tak to już jest?
2.Czy powłoki w tych tv są matowe czy lekko lustrzane?
3.Czy jest sens wydać ok 2tys więcej na model 850?
4.Jaka jest dł przewodu zasilającego?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
najlepiej zamów prezentację w domu . W tej klasie cenowej to powinien być obowiązek abyś mógł czerpać faktyczna radość .
W tej klasie masz :
Panasonica 50V 10
Samsunga 50B 850
Sharpa 52DH 77
Zamów prezentację i wybieraj sam w domu.

Do góry