Zabezpieczenie telewizora - stolik, uchwyt itp

SimonK

New member
Witam,

Do tej pory moj TV stal w dosc odsunietym miejscu na stoliku i byl przymocowany do sciany poprzez 2 sruby i gruby kabel (taki domowy uchwyt co by sie nie bujal/nie wywrocil do przodu).

Jako ze sie przeprowadzam i miejsce w ktorym stanie moj TV bedzie bardziej "w przejsciu", chcialbym go jakos zabezpieczyc.

Macie jakies specjalne sposoby na "usztywnienie/zabezpieczenie" telewizora stojacego na stoliku? Warto sie w takie cos bawic czy lepiej kupic jakis uchwyt? Jest jakis dobry uchwyt do 80zl do 50" TV?

PS: Moj TV to LG 50PV350.

gatar

Active member
Bez reklam
Witaj.
Troszkę nie rozumiem. Na czym stoi Twój Tv, że wskazane go zabezpieczać ?
Czy Ktoś go będzie trącał, przesuwał ? Czy ten stolik to jakaś samoróbka, niestabilny jakiś, czy też noga TV jakas słaba ?
Mam Tv (mniejszy, ale to bez znaczenia), stoi na swojej nodze na szafce z zestawu meblowego BRW, po ścianą i jest oki.

SimonK

New member
Jestem jedna z osob ktora nie wierza w to ze stopka sama w sobie wystarczy zeby telewizor stal stabilnie.

Wiercenie odpada, tasma wygladalaby... malo estetycznie.

Co do mojego TV - bedzie stal w dosc ruchliwym przejsciu (kawalerka, tak ze ogolnie malo miejsca ;]), dlatego wolalbym przymocowac telewizor do stolika badz podlogi. Narazie zadnego stolika nie mam, bo zastanawiam sie czy wziac stolik czy tez nie bylo by lepiej po prostu uchwyt.

strusiu44

New member
Dokładnie uchwyt powinien rozwiązać twój problem.
U mnie już od dłuższego czasu wisi na ścianie i wszystko jest ok - pomimo iż dzieci często trzaskają drzwiami TV nawet nie zadrganie :D

Vaderus

New member
Bez reklam
A najlepiej kup uchwyt regulowany pilotem! Sam taki mam i jest niesamowicie wygodny. Rano, jeden klik na pilocie i mam widok na wiadomości z części jadalno/kuchennej... potem znowu klik na pilocie i już mam centralne ustawienie na wprost kanapy... tzw. "widok home cinema" :)
Jest wiele takich uchwytów, prostszych i bardziej zaawansowanych - ja mam akurat Vogel's VFWE552RC i mogę powiedzieć, że jest super wygodny i solidny.
Do tego dochodzi jego niesamowicie solidne umocowanie do ściany - dałby chyba radę TV kineskopowy udźwignąć!

Jeśli jednak chcesz tanio a super bezpiecznie, to tu masz gwarantowaną poradę: Secure Your Television For An Earthquake | | Totally Unprepared
i jeszcze kilka pomysłow: How to Babyproof Your Flat Screen TV | Apartment Therapy Unplggd

Do góry