Witam!
Ano mamy problem!!
Więc udałem się do punktu gdzie kupiłem nieszczęsnego EchStara i pan zaczął przy mnie wydzwaniać najpierw do serwisu Echostara. (Ponoć jedyny na całą Polske w Gdyni.
PROFAN tel. 058 661 77 77; www.profan.com.pl) I tam rozmawiał z trzema technikami i nikt ponoć o niczym takim nie słyszał i tyle. Proponuje aby kto ma taki sam problem też tam przedzwonił i ciekawe czy też
będą udawać, że pierwszy raz słyszą o czymś takim.
Następnie zadzwonił na jakiś telefon dla przedstawicieli Polsatu a tam dopiero olali problem! Powiedzieli, że oni w umowie nie gwarantują możliwości nagrywania z ich dekoderów!!

Tak w wielkim skrócie wyglądała moja wizyta u przedstawiciela Polszmatu!

Jednym słowem odjechałem z kwitkiem!
Ale zgadałem się w tym temacie z szwagrem. A on w rupieciach na strychu miał takie urządzenie
Video Limiter VL220, które ładnych parę lat temu służyło to przegrywania zabezpieczonych kaset VIDEO

I owo urządzonko okazało się rewelacyjne!! Po podłączeniu dekodera przez to urządzenie z nagrywarką problem z nagrywaniem się rozwiązał!!

Jednym słowem na razie problem sobie rozwiązałem.
Jednakże będę szukał dalej i pewnie kilka razy podzwonie jeszcze do tego rewisu Echostara!
Jeżeli ktoś sobie poradził z tym problemem inaczej to proszę o informacje!
Tymczasem proponuję przyszłym klientą Polsatu aby unikali dekodera EchoStar!! Jeżeli mają zamiar nagrywać na nagrywarkach z HDD.
Pozdrawiam wszystkich z podobnym problemem!!