studius napisał:
(...). Obraz wymiata, szczególnie KURĘ :krol:
U mnie z kolei KURO ZMIAŻDŻYŁ LCD Toshiby :krol:
na każdym sygnale, z DVD, HD ale przede wszystkim SD z analogowej kablówki.
Widziałem te telewizory ustawione obok siebie w bezpośredniej bliskości we własnym salonie a nie gdzieś w marketach gdzie porównania praktycznie nie mają żadnego sensu.
Bawiłem się nimi ponad 3 godziny zmieniając wszelkie możliwe ustawienia, które wcześniej miałem wydrukowane z internetu - na siłę chciałem sobie i innym udowodnić wbijając te najlepsze dla Toshiby, że jest ona lepsza ale niestety KURO nie zostawił jej najmniejszych szans.
Również mnie mamił znaczek FULL HD i bardzo chciałem go mieć, jednakże jak się okazało z odległości około 2 metrów nie było już żadnej różnicy między Toshiba FULL HD a KURO HD Ready - owszem czytałem o tym na tym forum wielokrotnie, że FULL HD to największa marketingowa ściema naszych czasów ale musiałem się o tym przekonać na własne oczy.
Nawet w moim niewielkim salonie zauważyłem tragiczne kąty Toshiby i do tego to przeokropne smużenie i brak płynności - wystarczyło, że puściłem mojego ulubionego Matrix Reloaded.
Oczywiście Toshiba jako LCD może i ma te parametry jak kąty i smużenie najlepsze jeśli chodzi o inne telewizory LCD ale w porównaniu z KURO Toshiba wyglądała właśnie jak zmokła kura - KURO to zupełny brak kątów, idealna płynność i 0 zero smużenia.
Moje przekonania co do jakości obrazu podzielili mój ojciec, który również był na prezentacji oraz mój kumpel, którego także zaprosiłem oraz co może być niespodzianką: osoba, która była u mnie z prezentacją od początku wiedziała co wybiorę
Jedyna więc rada to zamówić prezentację od KiKiego i porównać samemu we własnym domu na własnym sygnale.
Każde inne gadanie, oglądanie w marketach, sugerowanie się tylko testami z netu to zwykłe bzdety.
Pozdrawiam,