Yamaha wprowadza A-S3000 i CD-S3000 , czyli komponenty stereo.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Yamaha wprowadza A-S3000 i CD-S3000 , czyli komponenty stereo.

Yamaha-A-S3000.jpg
Yamaha ogłosiła że wprowadza szereg nowych produktów zarówno dla fanów kina domowego jak i dla fanów stereo. Nowe modele stereo to A-S3000 oraz CD-S3000 zostały opracowane według prostego i eleganckiego wzornictwa i w wysokiej jakości dźwięku. A-S3000 wzmacniacz zintegrowany oferuje całkowicie oddzielny przedwzmacniacz i wzmacniacz. Wzmacniacz waży około 25 kg i ma solidną obudowę z niemagnetycznej warstwy aluminium. Posiada ultra precyzyjne przetwarzanie sygnału. Wzmacniacz ma moc 170 wat na kanał.
CD-S3000 odtwarzacz SACD oferuje jak nazwa sugeruje możliwość odtwarzania płyty SACD
ale także posiada port USB do odtwarzania muzyki. Posiada 192kHz/24-bitowy przetwornik.
Również jest ciężki z grubą obudową, aby zapobiec powstawaniu wibracji.

Odtwarzacz obsługuje Aiso 2,0, ESS Technologii ES9018 DAC i ma dwa cyfrowe wejścia audio.
Te komponenty serii S3000 mają ukazać się do lipca 2013 r. Występują w kolorze czarnym i srebrnym. Ceny nie zostały jeszcze podane.
homecinemamagazine

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
dokładnie ja tak samo jestem ciekaw brzmienia. Wygląd mi odpowiada. Podobają mi się takie konstrukcje. Fajnie jak przy odsłuchu, urzekł by brzmieniem, ceną :D. Bo wygląd już mi odpowiada:). Sprostowanie cena nie urzekła prawie 20tysia hehe:)

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Już CD-S2000 firmy Yamaha gra płyty SACD rewelacyjnie (chodzi o brzmienie) , płyty CD również , wiem co piszę , bo słucham codziennie
o ile jestem w domu , myślę więc , że CD-S3000 będzie jeszcze lepiej wszelkie niuanse brzmieniowe wydobywał.
Wzmacniacz A-S3000 to można przypuszczać , że również nie zagra gorzej niż A-S2000 firmy Yamaha.
Ja używam na co dzień wzmacniacza zintegrowanego firmy Accuphase E-213 + DAC30 firmy Accuphase i to mnie
na dzisiaj wystarczy.(Jest jeszcze CD firmy California Audio Labs - "taki rześki staruszek z 1995 r. gra u mnie do dziś" i wspomniany wyżej CD-S2000:|)

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

accu

New member
Bez reklam
dokładnie ja tak samo jestem ciekaw brzmienia. Wygląd mi odpowiada. Podobają mi się takie konstrukcje. Fajnie jak przy odsłuchu, urzekł by brzmieniem, ceną :D. Bo wygląd już mi odpowiada:). Sprostowanie cena nie urzekła prawie 20tysia hehe:)

Witam uprzejmie,

Za CD-S3000 życzą sobie 19900 PLN ----choć cena może ulec zmianie to i tak jest z" kosmosu."

Za A-S3000 cena podobna , może ulec zmianie.

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

cezary69

New member
Bez reklam
Nawet jakbym się kasą podcierał wc to tyle bym nie dał za tą metalową puszkę. Przerost formy nad teścia... A niby jaki ten dźwięk się z niego wydobywa? Kwadratowy? ;) Masakra, to się robi już chore...

Do góry