Yamaha Rx-v773 + bd-s473 + yst-fsw150 - jakie kolumny???

manek33

New member
Witam wszystkich serdecznie.
Zakupiłem taki zestaw:Yamaha RX-V773 + Yamaha BD-S473 + sub Yamaha-YST-FSW150.
Zestaw głośników mam na razie Magnat Monitor 990 5.0, z uwagi na to że na razie nie mam funduszy na lepsze, pozostały z poprzedniego zestawu.
Proszę napiszcie co sądzicie o tym zestawie, ile bym zyskał na jakości dźwięku kupując nowy zestaw głośników i jakie by to miały być waszym zdaniem głośniki?
Bardzo proszę o wypowiedzi, pokój 18m kw. Pozdrawiam.

Lettner123

New member
Hej ja osobiście polecam monitor audio rx6 z ampli yamahy. Tez miałem ten sam problem co ty z wyborem głośników.Odsłuchałem wielu głośników kefy deli Jbl. Jednak MA Rx6 najbardziej mi pasowały .Dodam ze mój ampli to rx671 także na twoim będzie na pewno dużo lepiej

manek33

New member
A coś tańszego? nic nie wchodzi w grę? A te moje to aż taki aż szajs? Mi ciężko ocenić bo nie słuchałem jeszcze innych? A sub obleci?

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
nie będą gorsze. To podobna półka cenowa i grają bardzo dobrze. Jednym nawet bardziej odpowiada bas oli, ale za to wygląd niektórych odstrasza wszystko wedle gustu :). Gdy ładniejszy wygląd to może by u mnie stały zamiast MR6 :)

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
będziesz posiadał znacznie mniej basu i mniej dynamiki do 18m brał bym oli40 i niech stoją tak pól metra od ściany:)

manek33

New member
Witam ponownie, jestem po rozmowie z gościem w sklepie i dał mi takie ceny: za oli30 1700pln, a za oli40 1850pln, co byście zrobili? Niestety będą miały tylko 17cm od ściany z tyłu, czy to źle?

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja bym brał Oli40. Ja mam od ściany odsunięte dokładnie 28cm i jest ok. pewnie by się przydało troche więcej niż 17cm ale tragedii nie będzie.

Daniyal9

New member
Oli 40 sa dobre,ale bez porownania szersza scena ,szczegolowosc sa w MA BX6...
Pozdrawiam.

-----------------------------
Wyslane z LG LCD 660 S

Ostatnio edytowane przez moderatora:

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zgadzam się ale to już trochę wyższa pólka i cena:). W tej cenie jeśli ktoś ma mieć kolumny blisko ściany to lepiej by się spisały MR6

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry