Yamaha RX-V659 nie przekazuje obrazu

owca

New member
Witam.
Mam taki problem, mianowicie podłączyłem do ampli dekoder satelitarny za pomocą trzech chich-y AUDUO L+R i VIDEO don wejścia "DTV/CBL" , a wyszłam za pomocą COMPONENT VIDEO także wyjściami opisanymi DTV/CBL do TV HD.
Obraz nie pojawia się na TV po wybraniu w nim odpowiednich wejść video.
Myślę że dobrze to połączyłem, ale może sekcja video w ampli nie jest włączona?
Proszę o ewentualne sugestie co zrobić ?

Shagohad

New member
Bez reklam
Bardzo zle podlaczyles... te kabelki o ktorych mowisz to sa kabelki od dzwieku a jeden jest od przesylania sygnalu sd, ktory nie ma nic wspolnego z obrazem HD... Jesli chcesz miec obraz po componencie to tuner rowniez musisz podlaczyc po componencie... albo ampli z tv zoltym kabelkiem sd. Woz albo przewoz. Inaczej sie nie da :]

owca

New member
Shagohad napisał:
Bardzo zle podlaczyles... te kabelki o ktorych mowisz to sa kabelki od dzwieku a jeden jest od przesylania sygnalu sd, ktory nie ma nic wspolnego z obrazem HD... Jesli chcesz miec obraz po componencie to tuner rowniez musisz podlaczyc po componencie... albo ampli z tv zoltym kabelkiem sd. Woz albo przewoz. Inaczej sie nie da :]

To rozumiem że te chinche - żółte nie mają nic wspołnego z HD.
1)W takim razie po co te wyjścia COMPONENT w ampli skoro wejść się da tylko z sygnałem SD oczywiście mogę się mylić bo to mój pierwszy ampli A/V no i w instrukcji mogłem coś źle zrozumieć?
2) To jak wyjść z amli sygnałem SD żółtym kablem?
Byłbym wdzięczny za odp. Pozdr serdecznie :)

owca

New member
Wszystko jasne !

Przepraszam za post pod postem, ale już załapałem o co chodzi, źle zrozumiałem tylny panel z łączami teraz już jest obraz :)
Głupota nie boli ;)
Dziękuję za naprowadzenie na trop i pomoc. Pozdrawiam
Temat można uznać za zamknięty.

Do góry