YAMAHA RX-V4A + NS-SW200

SieneK

New member
Witam,
stałem się posiadaczem sprzętu z dwoma zestawami głośnikowymi: YAMAHA RX-V4A + Indiana Line Tesi 561
do zestawu dołączony jest subwoofer YAMAHA NS-SW200
sub ma na tylnej ścianie przełącznik AUTO STANDBY z położeniami OFF/LOW/HIGH
w żadnym z tych położeń, sub się automatycznie nie włącza po uruchomieniu wzmacniacza
co robię nie tak?

Alt0S

Member
Witam,
stałem się posiadaczem sprzętu z dwoma zestawami głośnikowymi: YAMAHA RX-V4A + Indiana Line Tesi 561
do zestawu dołączony jest subwoofer YAMAHA NS-SW200
sub ma na tylnej ścianie przełącznik AUTO STANDBY z położeniami OFF/LOW/HIGH
w żadnym z tych położeń, sub się automatycznie nie włącza po uruchomieniu wzmacniacza
co robię nie tak?
Na froncie (górna ścianka) masz włącznik i pokrętło VOL. Kliknij na ON (zapali sie diodka) i ustaw Auto Standby na LOW. Dodatkowo na tylnej ściance masz włącznik Power On/ Off

SieneK

New member
to mam ogarnięte
sub mogę włączyć i wyłączyć ręcznie tak z przodu jak i z tyłu
chodzi mi o to, że jak sub jest włączony /zielona dioda się świeci/ i sprzęt sobie gra to po około 30 minutach, przy ustawieniu LOW lub HIGH, sub się wyłącza
jak przejdzie w stan czuwania to po wyłączeniu i ponownym włączeniu wzmacniacza, sub się nie uaktywnia

Alt0S

Member
to mam ogarnięte
sub mogę włączyć i wyłączyć ręcznie tak z przodu jak i z tyłu
chodzi mi o to, że jak sub jest włączony /zielona dioda się świeci/ i sprzęt sobie gra to po około 30 minutach, przy ustawieniu LOW lub HIGH, sub się wyłącza
jak przejdzie w stan czuwania to po wyłączeniu i ponownym włączeniu wzmacniacza, sub się nie uaktywnia
Standby działa niepoprawnie,ponieważ nie w tej kolejności włączałeś...Ustaw standby na off i wyłacz całkowicie sub..poczekaj 5 minut i najpierw włącz Sub Power na ON a dopiero potem standby ustaw jak chcesz. Inaczej nie zadziała i dodatkowo sprawdź opcję LFE LEVEL w amplitunerze.

Ostatnia edycja:

SieneK

New member
Zasilanie OFF, włącznik na górze OFF, standby OFF.
Zasilanie ON, włącznik na górze OFF, standby LOW. -> sub nie załącza się automatycznie po włączeniu wzmacniacza
Zasilanie ON, włącznik na górze ON, standby LOW. -> sub nie załącza się automatycznie po włączeniu wzmacniacza
Zasilanie ON, włącznik na górze OFF, standby HIGH. -> sub nie załącza się automatycznie po włączeniu wzmacniacza
Zasilanie ON, włącznik na górze ON, standby HIGH. -> sub nie załącza się automatycznie po włączeniu wzmacniacza

W każdym przypadku, po około 20 minutach, sub przestaje być aktywny, dioda na górze zmienia kolor na czerwony.

Alt0S

Member
Zasilanie OFF, włącznik na górze OFF, standby OFF.
Zasilanie ON, włącznik na górze OFF, standby LOW. -> sub nie załącza się automatycznie po włączeniu wzmacniacza
Zasilanie ON, włącznik na górze ON, standby LOW. -> sub nie załącza się automatycznie po włączeniu wzmacniacza
Zasilanie ON, włącznik na górze OFF, standby HIGH. -> sub nie załącza się automatycznie po włączeniu wzmacniacza
Zasilanie ON, włącznik na górze ON, standby HIGH. -> sub nie załącza się automatycznie po włączeniu wzmacniacza

W każdym przypadku, po około 20 minutach, sub przestaje być aktywny, dioda na górze zmienia kolor na czerwony.
LFE w Ampli sprawdzałeś ?

Do góry