Yamaha RX-V471 DLNA Problem

lordmoll

New member
Witajcie

Mam problem z odtwarzaniem muzyki z odtwarzacza BR. Mianowicie, Amp połączony jest kablem HDMI (1.4) z BR. Jak puszczę muzykę przez BR używając DLNA to niestety amplituner nie przekazuje na głośniki (na wyświetlaczu miga napis ENHANCER i co jakiś oznaczenia głośników). W trybie Standby po wyłączeniu amp dźwięk idzie ok na TV.

Sprawdzałem inne wejście HDMI, inne kable HDMI i objaw ten sam. Oczywiście próbowałem inne pliki (wav,mp3 - różne kodowanie) - niestety dźwięk nie idzie ale jak puszczę jakiś film to idzie obraz oraz dźwięk. Z pendrive muzyka też idzie bez problemu.

Czy macie może jakieś sugestie? Może to jakaś wada sprzętu?A może tak ma być?
Niestety skończyły mi się pomysły - przewertowałem instrukcje, wracałem do ustawień fabrycznych, korzystałem z różnych serwerów DLNA na różnych komputerach, Przez WIFI i Ethernet, nic nie pomogło

Moja konfiguracja:
Yamaha RX-V471
Panasonic DMP-BDT310
TV SAMSUNG UE37D6500

Wszystko spięte kablami HDMI

Z góry dzięki za sugestie

Pozdr.
Lordmoll

dragon79

Member
Trochę to nieskładnie napisałeś, więc musisz wyjaśnić...

Połączenie jest standardowe: BR -HDMI-> ampli -HDMI-> TV?
Scene jest wybrane prawidłowo (źródło sygnału w ampli, np. HDMI1)?

Jak puszczę muzykę przez BR używając DLNA to niestety amplituner nie przekazuje na głośniki (na wyświetlaczu miga napis ENHANCER i co jakiś oznaczenia głośników). W trybie Standby po wyłączeniu amp dźwięk idzie ok na TV.

Odtwarzasz przy pomocy BR materiał zapisany na serwerze DLNA?
Jeśli odtwarzasz muzykę, przy włączonym ampli, to co widzisz na ekranie TV?

Sprawdzałem inne wejście HDMI, inne kable HDMI i objaw ten sam. Oczywiście próbowałem inne pliki (wav,mp3 - różne kodowanie) - niestety dźwięk nie idzie ale jak puszczę jakiś film to idzie obraz oraz dźwięk. Z pendrive muzyka też idzie bez problemu.

Jak odtwarzasz na BR muzykę, to ampli nie gra, a jak odtwarzasz film (jaki format dźwięku?) to ampli gra?
Z pendrive podłączonego do BR czy do ampli?

Sprawdź ustawienia BR, w jakim formacie przesyła dźwięk po HDMI.
Sprawdź w ampli, jaki dostaje sygnał (on screen -> information -> audio signal).

Do góry