Witam wszystkich, jestem tu nowy ; )
Mam dylemat bardzo bliski jak w temacie. Otóż zastanawiam się pomiędzy właśnie nowszym modelem Yamahy RX-V467 a właśnie Onkyo TX-SR308. Mój budżet jest ograniczony do 1000zł z hakiem.
Jestem całkiem świeży w temacie audio i szukam budżetowego sprzętu na początek. Zastosowanie to właściwie 60% gry/kino oraz 40% muzyka (każda, od jazzu, przez elektronikę po rock więc tu ciężko coś powiedzieć). Czytałem, że Onkyo jest wydajniejsze i do muzyki lepiej się też nadaje. Jednak jakoś nie jestem pewien obsługi starego Dolby Pro Logic II (gram jeszcze sporo na PS2 a tam ten format dominował) - co Yamaha bodajże obsługuje. Poza tym wydają się to podobne sprzęty.
Nad głośnikami będę się zastanawiał, ale kasa podobna z granicą koło 800zł (reszta do zamknięcia się w 2k to kable pewnie). Myślałem nad Jamo s426, ale chętnie posłucham propozycji. W sumie na początek stykły by nawet wszystkie satelitki, bo jeszcze studiuję i nie ma za bardzo gdzie sprzętu w dzielonym mieszkanku rozstawić, a za rok rozejrzałbym się za czymś lepszym.
Ale wstępnie co z tanich a zjadliwych głośników polecilibyście do nagłośnienia raptem koło 15m2? Nie mówię, że ma to być zestaw przyszłościowy, tylko coś przejściowego a nie beznadziejnego.
Fajnie by było gdybym dostał szybką odpowiedź (gwiazdka się zbliża...). I wyjaśnienie jak to jest z tym DPLII w Onkyo.