Yamaha RX-V463 + TV Samsung

marcinbb

New member
Witam,

chciałbym prosić Was o pomoc mianowicie jestem szczęśliwym posiadaczem:
- AV Yamaha RX-V463
- TV Samsung LE37M87BD
- DVD Yamaha S661
- N - ka

Problem pojawił się kiedy okazało się że do swobodnego oglądania potrzebne są 4 piloty ( N-ka / DVD / TV + sterowanie RX`a)
Wiadomo że pilotem od RX`a nie będę kontrolował dekodera N - ki ale chciałbym choć TV

Wg. manuala Yamahy RX-V463:

While pressing and holding one of the input
selector buttons (4) on the remote control to
select the input area you want to set up,
press 2AV POWER for more than 3
seconds.

Press the numeric buttons (0 to 9) (G) to
enter the four-digit remote control code for
the component to be used.
When the setting succeeds, “RemoteSetup OK”
appears; however, when it does not, “RemoteSetup
NG” appears in the front panel display.
Zgodnie z tym wciskam DTV/CBL ( tak jest podłączony TV do AV ) później na 3s TV Power ( chce zaklepać TV ) i podaje 4 cyfry z końca instrukcji jest tam ich kilka niestety żaden z nich nie działa, nawet nie pojawia się informacja na froncie panela RemouteSetup OK / NG

Czy ktoś miał już podobne problemy z programowaniem pilota?
Ewentualnie odpowie czy popełniam jakiś błąd?

Ostatnia edycja:

qura12

Member
Bez reklam
Nie wiem jak jest z modelami z "3" na końcu ale te z "1" mają na pewno problem z sterowaniem r82b i wyższych modeli. Na pewno jest jakiś inny kod do tych modeli ale niestety ja go nie mam :p

marcinbb

New member
qura12 napisał:
Nie wiem jak jest z modelami z "3" na końcu ale te z "1" mają na pewno problem z sterowaniem r82b i wyższych modeli. Na pewno jest jakiś inny kod do tych modeli ale niestety ja go nie mam :p

Szkoda też że sama Yamaha ich nie zna na stronie producenta nie znają nawet pilota RAV282, którego posiadam

Sprawdziłem też w manual`u od RX-V461 są inne kody a pilot wygląda bardzo podobnie różni się chyba tylko kolorami przycisków.

rycerz

New member
To działa ale...

...musisz wciskać przycisk DTV/CBL i przez 3 sekundy naciskać AV Power, a potem kod. U mnie w taki sposób zakodowałem TV Thomsona. Do tego mam jeszcze tak, że ten telewizor włącza się naciskając numer programu, np. klawisz z numerem 1, a nie Power, więc AV Power służy tylko do wyłączania. Podobnie zakodowałem magnetowid - też AV Power i wybrany przycisk.

Do góry