Yamaha RX-V 767 czy warto ją kupować dla 2 wyjść HDMI

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
proste jak kogoś nie stać na nowe to kupuje używkę, a oprócz merca są inne marki i żeby porównywać i chwalić to trzeba pojeździć różnymi samochodami a nie tylko jedną marką a cwaniacto widzę nie zna tu granic i szczytem bezczelności jest chwalenie tylko tego co się ma nie znając innego, typowy pisowski fanatyzm, i pozdrowionka dla pana gwiazdeczki niech świeci jak miliony monet i tkwi w chorym fanatyzmie i uważa ze WOŚP to grzech ;) i świetna jest ta aluzja "typowo Polskie" typowy anty polak pewnie wielbiący niemców i uważający ze wszystko co niemieckie jest najlepsze, a ni ema gorszej świni jak polski niemiec hehe. To jest forum i ludzie chcą się czegoś doradzić a nie być niegrzecznie zbywani i do tego jakieś bezsensowne cięte riposty.

(miałem kiedyś blender w kuchni używany, miał być merc, a tu kicha, poszedł dym, blendera nima) a co jak szaleć to szaleć ;D

Ostatnia edycja:

marmac500

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mind napisał
"Otóż nigdy nie byłem zwolennikiem nabywania rzeczy używanych, bo ... bo pracowałem jakiś czas temu w przysłowiowym lombardzie i handlowałem w większości używanym sprzętem. Nawet nie jesteście w stanie sobie wyobrazić jak w 90% sprzęt był zniszczony i w jakim stanie technicznym (po tzw. odpucowaniu), to była masakra ... Jedynie co uważam za dopuszczalne to kupno sprzętu od dobrego znajomego."

Temat zrobil sie troche OT, ale moze i ja wrzuce swoje trzy grosze;). Nie sadze, zeby ktos o zdrowych zmyslach kupowal sprzet AV w lombardzie. Osobiscie nie kupuje i nie odwiedzam poniewaz z reguly kryje sie za tym tragedia ludzka i zwykle cwaniactwo. Nie kupowalem rowniez nigdy sprzetu uzywanego, ale jakos tak sie sklada, ze co 2-3 lata wymieniam na nowy, a "stary" sprzedaje nie wujkowi, kuzynowi, tylko na aukcji w stanie niemal idelnym z pelna dokumentacja, poniewaz staram sie dbac o sprzet. Nie wszyscy ludzie w tym kraju sa oszustami...

Wracajac do watku motoryzacynego. Nowa Skoda owszem, moze i calkiem fajny samochod, ale juz nie dla mnie - mialem, zrazilem sie i nigdy wiecej jej nie kupie. Co nie oznacza, ze inni uzytkownicy sa z tego auta niezadowoleni tak jak ja bylem.

Mind

New member
Temat zrobil sie troche OT, ale moze i ja wrzuce swoje trzy grosze;). Nie sadze, zeby ktos o zdrowych zmyslach kupowal sprzet AV w lombardzie. Osobiscie nie kupuje i nie odwiedzam poniewaz z reguly kryje sie za tym tragedia ludzka i zwykle cwaniactwo. Nie kupowalem rowniez nigdy sprzetu uzywanego, ale jakos tak sie sklada, ze co 2-3 lata wymieniam na nowy, a "stary" sprzedaje nie wujkowi, kuzynowi, tylko na aukcji w stanie niemal idelnym z pelna dokumentacja, poniewaz staram sie dbac o sprzet. Nie wszyscy ludzie w tym kraju sa oszustami...

Teraz jeżeli mamy do dyspozycji np. allegro to owszem, większość ludzi wystawia swój sprzęt na aukcji, lombardy również. Może małe sprostowanie, pracowałem z zasadzie prowadziłem lombard (oddział - istnieje to tej pory) mojemu dobremu koledze, było to dobrych parę lat wstecz, więc coś takiego jak aukcje w internecie nie istniały, a ludzie, żeby coś sprzedać to chodzili do tzw. komisów/lombardów lub wieszali ogłoszenia na słupach itp. Niekoniecznie, że za lombardem przynajmniej w moim przypadku kryło się ludzkie nieszczęście. Większość asortymentu była odkupowana i sprzedawana z odpowiednim narzutem, a pożyczki pod zastaw to był tylko dodatkowy bonus. W zasadzie to ta placówka funkcjonowała w 90% jak sklep, bo oprócz używek można było też nabyć nowe rzeczy ... Nie neguję kupowania używanego sprzętu, każdy robi to co uważa za stosowne. Ja osobiście nie kupię używek, chyba, że od dobrego znajomego i na tym kończę OT.

Do góry