Yamaha RX-V 463

tony_joki

New member
mozna sobie "skakac" miedzy folderami pendrive'a w amplitunerze?? Jak to robisz (jak sie da opisac)??
Mógł cos dodac jak Ci sie sprawuje dvd 661. Planuje zakup tego modelu... Czy jest naprawde dvd kombatybilne z pilotem amplitunera??

Koks84

New member
hm

Mam wlaśnie taki amplituner połączony z laptopem HP Dv9890ew i LCD LG 32" (HD Ready) po odpowiedniej konfiguracji kodeków, włączam film i jezeli jest on kodowany(AC3) w DTS albo w DD to amplituner się automatycznie przełącza na dany tryb, jednakże nie potrafiię skonfigurować identycznie gier aby odtwarzały np DD przykładem może być gra Pure która posiada właśnie DD ale, co zauważyłem po odpaleniu filmu jest "pomijana":confused: k. dźwiękowa i dźwęk jest bezpośrednio przesyłany do amplitunera o ile sie nie myle, a z gry po przez k. dżwiękową. Bynajmniej do tego doszłem z obserwacji 8)
Karta dzwiękowa to Realtek High Definition cos tam :p ale ona ma mozliwość dekodowania dzwięku dwu-kanalowego.. :p mam nadzieje że odpowiednio opisałem wszystkie wystepujące czynniki.:hmm: Czy ktoś jest mi w stanie pomóc i podpowiedzieć jak mam uzyskać coś takiego jak w filmach ale w grach????:???:

Pozdr

Ostatnia edycja:

tony_joki

New member
Wojats33 mając zwykły pendriv'a (podłączeonego do amplitunera nie dvd) z mp3 nie możesz sobie skakac pomiędzy folderami ani widzieć tych foldrów na wyświetlaczu OSD amplitunera...chyba ze masz podłaczony przenośny odtwarzacz mp3 (to na jego wyświetlaczu widzisz katalogi). Czy Ty te całe katologi i mp3-jki widzisz na TV podłaczonego do ampli...??

MarcusGawin

New member
Jasne że widać foldery i ich zawartość na TV,tylko trzeba podłączyć Video monitor out z telewizorem(nie wiem czy dziala z HDMI,bo ja mam jeszcze 32"CRT)i nacisnąć Display na pilocie.Tylko kolor tła nieciekawy -szary.

panadol

New member
RX-v463

Witam mam pytanie czy jak podłącze DVD przez compoment do 463 to czy on przekaże obraz na tv przez hdmi out czy tylko hdmi-hdmi
I jeszcze jedno na wyświetlaczu wyświetlane jest info w postaci L R czyli prawy lewy głośnik a czy jak idzie dzwięk 5.1 to się to zmienia bo u mnie nie albo nie wiem jak przełączyć na 5.1

panadol

New member
panadol napisał:
Witam mam pytanie czy jak podłącze DVD przez compoment do 463 to czy on przekaże obraz na tv przez hdmi out czy tylko hdmi-hdmi
I jeszcze jedno na wyświetlaczu wyświetlane jest info w postaci L R czyli prawy lewy głośnik a czy jak idzie dzwięk 5.1 to się to zmienia bo u mnie nie albo nie wiem jak przełączyć na 5.1

Czy ktoś tu w ogóle jest???:hmm:

MarcusGawin

New member
Panadol,spokojnie bez nerwów.Jeżeli chodzi o component to szczerze nie wiem bo mam CRT-ka.Jeżeli chodzi o wykrywanie dolby digital to mój ampli sam wykrywa taki system i na wyświetlaczu jest L,R ,C,LS,LR,LFE.Jeżeli nasz N-ke spróbuj na kanale 545 (Miusic de LUX)oni nadają 5.1,mam dekoder podpięty coaxial optyczny i w ustawienia dekodera bolby digital na tak:eek:k:

marcinbb

New member
panadol napisał:

Nie ampli nie przekazuje sygnałów pomiędzy złączami więc DVD podłącz sobie HDMI i do TV też po HDMI jeśli TV nie posiada HDMI wybieraj inne złącza.

Odnośnie pojawiania się L R i 5.1 owszem jeśli sygnał wejściowy np. z dekodera N`ki podłączonego optykiem sygnał automatycznie jest rozpoznawany jako L R lub 5.1.

Wcześniej ktoś jeszcze pytał w jakim trybie DSP słuchamy mi najbardziej przypasował DSP 5.1 ch Stereo.

Ale i ja pozwole sobie zadać pytanie odnośnie ustawień pilota czy jest sposób aby pozbyć się pilota od DVD 661 można włączać / wyłączać "wszystko" ale nie znalazłem opcji aby z pilota od ampli uaktywnić port USB w DVD i tym samym odtwarzać DVIX`a z pena podłączonego pod USB DVD?

panadol

New member
Wielkie dzięki za odpowiedz teraz wiem mnw o co chodzi
Ja w moim 463 na pilocie mam funkcje USB i zauważyłem że jak podłączam pena z muzyką to działa dopiero wtedy gdy użyję tej funkcji z pilota inaczej nic nie widział już myślałem że jest coś nie tak.

Ostatnia edycja:

marcinbb

New member
panadol napisał:
Wielkie dzięki za odpowiedz teraz wiem mnw o co chodzi
Ja w moim 463 na pilocie mam funkcje USB i zauważyłem że jak podłączam pena z muzyką to działa dopiero wtedy gdy użyję tej funkcji z pilota inaczej nic nie widział już myślałem że jest coś nie tak.

Oczywiście zgadzam się z Tobą po podłączeniu pena do USB w ampli przycisk na pilocie USB uaktywnia ten port ( ale w amplitumerze ) a nie w DVD. A moj problem polega na tym aby uaktywniać port USB na DVD pilotem od ampli - bo 3 piloty walające się to trochę za dużo ( N-ka, Ampli, DVD ) bo pilota od TV udało mi się zastąpić pilotem od ampli;).
A ten od DVD jest tylko do tego aby uaktywnić port USB w DVD - gdyby nie to ten pilot już dawno by został zapomniany.

giate

New member
Yamaha Rx-v 463

Witam

Ja z moją Yamaszką RX-V463 miałem dziwne przejścia.

Pierwsza niemiłą niespodzianka to brak obsługi OSD przez HDMI.
Dobra, podłączyłem TV pod port VIDEO i wszystko śmigało. MP3 z USB rewelka.

Wszystko działało z 15 minut od rozpakowania.

Wprawdzie sprzęt widział pendrive, bo sygnalizował to na wyświetlaczu, ale o OSD mogłem sobie pomarzyć. Po wpięciu mikrofonu do strojenia głośników wprawdzie OSD wyskakiwało (więc TV podłączony prawidłowo) ale w tym momencie amplituner się wieszał i pozostawało tylko odłączenie zasilania.

Przestał też działać wybór źródła dźwięku z poziomu pilota oraz wybór efektu DSP.

Zrobiłem RESET w/g instrukcji, podziałało 15 minut.

Kolejny RESET już nic nie pomógł.

Na chwilę obecną sprzęt jest w serwisie, niemniej jednak ostatni raz kupiłem sprzęt Yamahy.

Do góry