Yamaha RX-A 2010 i nie tylko...

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Oj nastąpi :) Ja Mentorów nie sluchalem jeszcze, Skonczylem na Ikonach, bo szukam czegos koniecznie w bieli, a Mentorki takowej nie mają, Choc Ikony i tak juz sporo kaleczą mój portfel. Już przy Ikonach, gdzie do Conceptow jest kilka klas jest kolosalna przepaść dźwiekowa, za którą w moim przypadku warto doplacić.

hmm, ja wlasnie tez celuje w Ikony 6-ki mkII, focali nie sluchalem ale mowisz ze tak wielka roznica???
ja przymierzam sie bardziej do ampli marantza sr6006 lub sr7005 ;)
gdzies slyszalem ze yamaha z ikonami slabo dolem wlasnie gra, marantz i denon troche lepiej ;)
ja znowu muzyki slucham w 80%, najchetniej w stereo ale KD musi byc- wymog zonki :)
Marantz czy Yamaha zagra lepiej w stereo ???
pozdr.

wg mnie Ikon vs Focal Wielka, ale cały czas idziemy z cenami w górę. Co do ampli to Ponoć Marantz gra lepiej, tez jeszcze nie przesluchalem, ale raczej u mnie odpadnie z róznych innych wzgledów. Szkoda, ze nie zdecydyjesz sie na dobre stereo. Z tą kasą mozna by już troche poszaleć.

Ostatnia edycja:

Tomaso77

New member
Oj nastąpi :) Ja Mentorów nie sluchalem jeszcze, Skonczylem na Ikonach, bo szukam czegos koniecznie w bieli, a Mentorki takowej nie mają, Choc Ikony i tak juz sporo kaleczą mój portfel. Już przy Ikonach, gdzie do Conceptow jest kilka klas jest kolosalna przepaść dźwiekowa, za którą w moim przypadku warto doplacić.

wg mnie Ikon vs Focal Wielka, ale cały czas idziemy z cenami w górę. Co do ampli to Ponoć Marantz gra lepiej, tez jeszcze nie przesluchalem, ale raczej u mnie odpadnie z róznych innych wzgledów. Szkoda, ze nie zdecydyjesz sie na dobre stereo. Z tą kasą mozna by już troche poszaleć.

U mnie priorytet będzie wiódł raczej dźwięk 5 - kanałowy. Też słyszę bardzo dobre opinie o Marantzu, aczkolwiek do Conceptów i Ikonów najczęściej miałem polecaną górną półkę Denona. Sam słuchałem identycznego zestawu na starszym AVR 1908 i Concept zagrał tak, jak chciałem, czyli dość soczyście, szczególnie w dole i na górze pasma. Zastanawia mnie trochę kolosalna różnica w cenie między AVR 3312 a AVR 4311. Podobno ten drugi jest rodowitym Japońcem, 3312 podobno ma jeszcze wykonanie chińskie. Próbuję dociec, czy same wzmacniacze są w 4311 rzeczywiście na innym poziomie jakościowym, niż w 3312, a tym samym czy jest wyraźna różnica w dźwięku. Jeśli tak, to warto "dorzucić" tę różnicę, bo inwestycję w ampli traktuję zdecydowanie jako długofalową. Mentor podobno gra bajecznie i nie ma specjalnych wymagań odnośnie napędu (czego podobno już nie można powiedzieć o Heliconie...). Concepty z pewnością pograją u mnie jakis czas, potem niżej Ikonów MKII (7, 2, Vokal 2, Sub) nie będę mierzył. Szczytem marzeń byłby Mentor... Czas pokaże... Prosiłbym o ewentualne wskazanie realnych różnic między AVR 3312 a 4311 (parametry techniczne mniej więcej znam ;), chodzi o jakość wykonania i dźwięku)

grynek77

New member
Ja tez ide w biel, razem z frontami- wymog zonki :) wiec Ikony 6 mkII....toz to tez jakis mebel w salonie ;)
ciagle nie zdecydowalem czy stereo czy KD...
musze przesluchac ampli SR6006 i 7005 razem z ikonami w KD 5.0 oraz wzmaka Marantza PM7004 spietego ze strumieniowka NA7004 i zobacze jaka bedzie roznica ;)
poza tym, majac KD zawsze wzmaka moze wpiac jako koncowke (pre out tylko needed) i przepuscic tylko stereo przez niego a ampli niech zalatwi reszte glosnikow ;)

U mnie priorytet będzie wiódł raczej dźwięk 5 - kanałowy. Też słyszę bardzo dobre opinie o Marantzu, aczkolwiek do Conceptów i Ikonów najczęściej miałem polecaną górną półkę Denona. Sam słuchałem identycznego zestawu na starszym AVR 1908 i Concept zagrał tak, jak chciałem, czyli dość soczyście, szczególnie w dole i na górze pasma. Zastanawia mnie trochę kolosalna różnica w cenie między AVR 3312 a AVR 4311. Podobno ten drugi jest rodowitym Japońcem, 3312 podobno ma jeszcze wykonanie chińskie. Próbuję dociec, czy same wzmacniacze są w 4311 rzeczywiście na innym poziomie jakościowym, niż w 3312, a tym samym czy jest wyraźna różnica w dźwięku. Jeśli tak, to warto "dorzucić" tę różnicę, bo inwestycję w ampli traktuję zdecydowanie jako długofalową. Mentor podobno gra bajecznie i nie ma specjalnych wymagań odnośnie napędu (czego podobno już nie można powiedzieć o Heliconie...). Concepty z pewnością pograją u mnie jakis czas, potem niżej Ikonów MKII (7, 2, Vokal 2, Sub) nie będę mierzył. Szczytem marzeń byłby Mentor... Czas pokaże... Prosiłbym o ewentualne wskazanie realnych różnic między AVR 3312 a 4311 (parametry techniczne mniej więcej znam ;), chodzi o jakość wykonania i dźwięku)

3312 jest produkowany w chinach a 4311 w japonii...;) jak juz zreszta zauwazyles aczkolwiek jakosc wykonania obydwu jest bardzo dobra ;)
4311 gra lepiej ale czy zauwazysz roznice ....????
musisz odsluchac i zdecydowac...
moim zdaniem juz 3312 jest bardzo fajnym ampli i nawet za mocnym jak na Concepty....
a concepty+4311 to troche tak jakbys wlozyl silnik od Poloneza do BMW ;)
no ale jezeli planujesz mentory w przyszlosci to smialo mozesz brac ktorys z w/w ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Tomaso77

New member
Ja tez ide w biel, razem z frontami- wymog zonki :) wiec Ikony 6 mkII....toz to tez jakis mebel w salonie ;)
ciagle nie zdecydowalem czy stereo czy KD...
musze przesluchac ampli SR6006 i 7005 razem z ikonami w KD 5.0 oraz wzmaka Marantza PM7004 spietego ze strumieniowka NA7004 i zobacze jaka bedzie roznica ;)
poza tym, majac KD zawsze wzmaka moze wpiac jako koncowke (pre out tylko needed) i przepuscic tylko stereo przez niego a ampli niech zalatwi reszte glosnikow ;)

No kolumny w rzeczy samej zdobią pomieszczenie, w Dali na wygląd nie ma na co narzekać, są piękne. A propos Marantza: wskocz na Allegro, znajdziesz wystawionego niemal nówkę SR7005, bo podobno słuchacz zakupił właśnie procesor + wzmacniacz... Skontaktuj się ewentualnie lub nawet umów na odsłuch, dopóki ma wszystko jeszcze - będziesz wiedział na czym stoisz ;) 7005 jak na 8 Ohmowy ampli zapas mocy ma potężny - do niego wręcz pasować będa Ikon 7 MKII, "2" na tył, sub i Vokal 2 - identyczny zestaw, który ja planuję jako alternatywę do obecnych Conceptów i/lub Mentorów...

Tomaso77

New member
3312 jest produkowany w chinach a 4311 w japonii...;) jak juz zreszta zauwazyles aczkolwiek jakosc wykonania obydwu jest bardzo dobra ;)
4311 gra lepiej ale czy zauwazysz roznice ....????
musisz odsluchac i zdecydowac...
moim zdaniem juz 3312 jest bardzo fajnym ampli i nawet za mocnym jak na Concepty....
a concepty+4311 to troche tak jakbys wlozyl silnik od Poloneza do BMW ;)
no ale jezeli planujesz mentory w przyszlosci to smialo mozesz brac ktorys z w/w ;)

Jeśli sekcja wzmacniaczy jest na tym samym poziomie wykonania w 3312 i 4311, nie ma sensu przepłacać... 3312 nawet do dużych Conceptów jest rzeczywiście na skraju rekomendowanych przez producenta wartości mocy, ale juz przy Ikonach 7, 2, Vokal 2 i Sub zostaje nam delikatny zapas mocy, w Mentorach (6, 2, Vokal, Sub) tez nieco, ale tym ostatnim zwłaszcza, mocny ampli pozwoli rozwinąć skrzydełka, ucho poczuje wtedy różnicę a i łezki po wyczyszczeniu portfela jakoś się zasuszą:smile:... Początkowo brałem pod uwagę 2312, ale podobno jest spora różnica w dźwięku między 2312 a 3312. Wręcz usłyszałem opinię, że 2312 to trochę "podrasowany" 1912 i, zwłaszcza do Dali, zdecydowanie lepiej dołożyć i zainwestować w 3312. Z tym silnikiem będzie odwrotnie :p to tak, jakby od "Beemki" do Poloneza wrzucił:smile: - dlaczego więc biorę takiego "potworka" do Conceptów i to do saloniku w bloku? Chcę dać dobry napęd kolumnom, żeby przy umiarkowanej głośności mieć "więcej dźwięku w dźwięku". Przetworniki katowane nie będą (raz, że szkoda a dwa to sąsiedzi mnie znienawidzą:-(), a mocny ampli nawet w dołku dB pozwoli mi, jak sądzę, sięgnąć wszystkie możliwości muzyczne z kolumn... Zarówno w muzyce, jak i na filmie... Nie wiem, czy podzielisz moje zdanie....?

grynek77

New member
piszesz o ikonach 7, a ile masz metrow kwadratowych w salonie ???
ja tez przymierzałem sie do 7-ek ale one sa raczej do wiekszych pomieszczen, tak od 30m w gore....
6-ki mkII w zupelnosci wystarcza ;)
zgodze sie ze dobry ampli nawet w dolku dB czysto i ladnie zagra ale to tez w duzym stopniu zalezy od kolumn ;)
3312 spokojnie 7-ki i mentory napedzi ale 4311 zagra po prostu jeszcze lepiej :)
najgorsza ta roznica w cenie....
sam stoje przed podobnym problemem z marantzem... waham sie miedzy dwoma najwyzszymi modelami, odpowiednikami Denona (3312 i 4311 ) :) i ni cholery nie moge sie zdecydowac.
Roznica w cenie jest znaczaca, dlatego musze je jednak odsluchac, inaczej nic nie postanowie ;)

dzieki za info z allegro, zaraz obczaje co i jak ;)

No kolumny w rzeczy samej zdobią pomieszczenie, w Dali na wygląd nie ma na co narzekać, są piękne. A propos Marantza: wskocz na Allegro, znajdziesz wystawionego niemal nówkę SR7005, bo podobno słuchacz zakupił właśnie procesor + wzmacniacz... Skontaktuj się ewentualnie lub nawet umów na odsłuch, dopóki ma wszystko jeszcze - będziesz wiedział na czym stoisz ;) 7005 jak na 8 Ohmowy ampli zapas mocy ma potężny - do niego wręcz pasować będa Ikon 7 MKII, "2" na tył, sub i Vokal 2 - identyczny zestaw, który ja planuję jako alternatywę do obecnych Conceptów i/lub Mentorów...

drogo chce, u kolegi z forum mozna taniej zalatwic ;)

Tomaso77

New member
Salonik 25mkw, kształt zbliżony do kwadratu wysokość pomieszczenia 245cm. Ściany i sufit częściowo gładkie, częściowo "wytatuowane" ozdobnym grubym "barankiem", akustyka jest fajna, Ikonów 7 nie boję się absolutnie postawić - "6" za dużo dołu gubią, do filmu z "6" bez Suba nie podchodź;-) w "7" podobno już sporo lepiej... Jak pisałem, lepiej postawić coś mocniejszego i miec pełnię dźwięku... Komuś, kto lubi w muzyce łagodny dół pasma, szóstki wystarczą, ja lubię nasycony dźwięk...

Wiem, że drogo... Mi bardziej chodziło o sam odsłuch - masz sprzęt "w kupce" - odsłuchasz i ampli, i proca ze wzmakiem w jednym miejscu i na tych samych kolumnach;-) Powinno choć częściowo takie doświadczenie rozwiać wątpliwości. Pozostaje kwestia ceny... Do kompletu procesor + wzmacniacz w porównaniu do SR7005 trzeba "troszkę" dorzucić...:-(

grynek77

New member
6-ki moze i gubia ale nie 6 mkII....
w nich wlasnie jest dol duzo wyrazistszy niz w 6-kach, sluchalem i mi sie podobaly ;)
7-ki maja bardzo podobny dol jak 6-ki mkII ;)
poza tym 7-ek nie ma bialych :(

co do Twojego salonu to 6-ki dadza rade ale i 7-ki jak najbardziej sie wpasuja ;)

hehe, ja juz ceny SR7005 sie boje a jak mialbym jeszcze dorzucac cokolwiek to obawiam sie ze sam zostalbym wyrzucony z domu przez moja druga polowke :D

Tomaso77

New member
piszesz o ikonach 7, a ile masz metrow kwadratowych w salonie ???
ja tez przymierzałem sie do 7-ek ale one sa raczej do wiekszych pomieszczen, tak od 30m w gore....
6-ki mkII w zupelnosci wystarcza ;)
zgodze sie ze dobry ampli nawet w dolku dB czysto i ladnie zagra ale to tez w duzym stopniu zalezy od kolumn ;)
3312 spokojnie 7-ki i mentory napedzi ale 4311 zagra po prostu jeszcze lepiej :)
najgorsza ta roznica w cenie....
sam stoje przed podobnym problemem z marantzem... waham sie miedzy dwoma najwyzszymi modelami, odpowiednikami Denona (3312 i 4311 ) :) i ni cholery nie moge sie zdecydowac.
Roznica w cenie jest znaczaca, dlatego musze je jednak odsluchac, inaczej nic nie postanowie ;)

dzieki za info z allegro, zaraz obczaje co i jak ;)

Różnica cen w Twoim przypadku nie jest taka straszna między SR6006 a SR7005. Na Twoim miejscu kompletowałbym Ikon 7 MKII i SR7005, ale nie wiem, na ilu metrach kw. to będzie grało. Poradź się blackninja i zapytaj o cenę - potrafi naprawdę doradzić. Zerknij przy tym, ile ja musiałbym "dosypać" do AVR4311 w porównaniu do AVR3312... TO się nazywa DYLEMAT;-) A na pewno wchodzi w grę nowy klocek. Dlatego celuję w AVR3312.

6-ki moze i gubia ale nie 6 mkII....
w nich wlasnie jest dol duzo wyrazistszy niz w 6-kach, sluchalem i mi sie podobaly ;)
7-ki maja bardzo podobny dol jak 6-ki mkII ;)
poza tym 7-ek nie ma bialych :(

co do Twojego salonu to 6-ki dadza rade ale i 7-ki jak najbardziej sie wpasuja ;)

Fakt, siódemek nie ma białych, pozostają szóstki - jak pisałem blackninja powinien Cię naprowadzić, pasował będzie i SR6006, i SR7005, ale pod KD i w miarę stereo raczej cedowałbym mimo wszystko na 7005... U mnie powierzchnia, masz rację, w pewnym sensie pasuje i pod "6", i pod "7" MKII. W moim przypadku śmiało siódemki. u mnie jest 5.1, przy 7.1 cedowałbym na szóstki, ale systemem 7.1 zagraciłbym sobie pokój

grynek77

New member
Różnica cen w Twoim przypadku nie jest taka straszna między SR6006 a SR7005. Na Twoim miejscu kompletowałbym Ikon 7 MKII i SR7005, ale nie wiem, na ilu metrach kw. to będzie grało. Poradź się blackninja i zapytaj o cenę - potrafi naprawdę doradzić. Zerknij przy tym, ile ja musiałbym "dosypać" do AVR4311 w porównaniu do AVR3312... TO się nazywa DYLEMAT;-) A na pewno wchodzi w grę nowy klocek. Dlatego celuję w AVR3312.

Ha, jezeli roznica rzedu 2.2k zl nie jest duza na klocku to ja nie wiem.... :)
sprzet bedzie gral w salonie w kasztalcie litery L, kwadrat odsluchowy to ok 20 m...
akustyka zajeb..sta ;) wiec mysle ze 6-ki wystarcza ;)
gdyby 7-ki byly w bialym to bym wzial, ale....
z blackninja jestem w kontakcie ;)
juz ma mnie chyba dosc :D:D

Tomaso77

New member
Na 20mkw "6" spokojnie stykną. Cennikowo między 3312 a 4311 Denona jest 4700 PLN różnicy, więc ja bym zagryzł zęby na 2200... Przy 6 Ohmach na kolumnach SR7005 zaoferuje Ci realnie w granicach 170 - 180W dynamicznej mocy/kanał, więc w sam raz. U mnie z cenami w relacjach z drugą połówką nie ma stresu - zdaje się na mnie i wie jakie to rzędy wielkości. Przełknie nawet ewentualny zakup kompletu wymarzonych Mentorów, pod warunkiem, że po uregulowaniu za nie rachunku wystarczy dalej na przysłowiową "bułeczkę i zagrychę" :smile: Więc Concepty parę latek muszą pośmigać...;-)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Koledzy, co do bialych 7mek, popytajcie u dystrybutora bezposrednio, bo na stronie jest cala masa pomylek odnosnie wykonczen w roznych seriach. To ze na stronie nie ma w bieli, nie znaczy, ze takich nie produkują.. O, prosze, dwa kliniecia w google i są :)

Ostatnia edycja:

Tomaso77

New member
Oj, coś czuję, że na Kolegę Grynka podziałają jak płachta na byka :smile: U mnie bez kłopotu z kolorem, Concepty mam wiśniowe, wiadomo, standard. Ikony, jak dla mnie, tylko jasny orzech, a Mentor znów wisienka... ;-) Ja mam ściągniętą broszurę Ikonów ze strony dali.eu (zassana 22.01.12) i rzeczywiście nie ma białych "7" MKII, ale dużo zależy od podejścia do klienta w samym Hornie...

grynek77

New member
Koledzy, co do bialych 7mek, popytajcie u dystrybutora bezposrednio, bo na stronie jest cala masa pomylek odnosnie wykonczen w roznych seriach. To ze na stronie nie ma w bieli, nie znaczy, ze takich nie produkują.. O, prosze, dwa kliniecia w google i są :)

holy shit.....
pytalem dr Googla ale cos nie mogl mi znalezc :)
chyba przestane was lubic chlopaki !!!!
mieszacie mi w glowie i bardzo realne ze i w portfelu :D

Na 20mkw "6" spokojnie stykną. Cennikowo między 3312 a 4311 Denona jest 4700 PLN różnicy, więc ja bym zagryzł zęby na 2200... Przy 6 Ohmach na kolumnach SR7005 zaoferuje Ci realnie w granicach 170 - 180W dynamicznej mocy/kanał, więc w sam raz. U mnie z cenami w relacjach z drugą połówką nie ma stresu - zdaje się na mnie i wie jakie to rzędy wielkości. Przełknie nawet ewentualny zakup kompletu wymarzonych Mentorów, pod warunkiem, że po uregulowaniu za nie rachunku wystarczy dalej na przysłowiową "bułeczkę i zagrychę" :smile: Więc Concepty parę latek muszą pośmigać...;-)

dobrze masz z zoneczka ;)
moja musi mnie ciagle hamowac bo lubie gadzety, nawet za bardzo i kupe kasy na nie idzie... z drugiej strony ciągle jej powtarzam ze "za biedny jestem zeby gó..no kupować " :D
hmm, nie zawsze rozumie ;)

tak na powaznie to na 20m by styknely ale ja martwie sie o brak jednej sciany, tudziez otwarty pokoj.... ale nic to, musze przemyslec temat, czyt. przeliczyc kase :D

hmm, faktycznie duza roznica w cenie miedzy 3312 a 4311 :( choc zarowno Tobie jak i mnie te nizsze modele spokojnie dalyby rade :) a te top-y ciagle jednak kuszą..... :)

Tomaso77

New member
Wiesz, przy tej cenie kompletu Ikonów (kompletu, czyli np 5.1) 1 kpln w tę czy w tamtą...:smile: Oj topowe modele kuszą kuszą... Ja swoją już nauczyłem, że jak mam byle co kupić, to wolę nic nie kupować - chytry płaci co najmniej dwa razy:smile: I nawet to działa!:p W sumie jest to prawidłowy tok myślenia (i działania), a tempo realizacji jest wprost proporcjonalne do poziomu miesięcznych dochodów...;) Rozejrzyj się za białymi "7" - spróbuj z zapytaniem wprost do Horna lub za pośrednictwem blackninja i powinieneś mieć temat przerobiony... Powodzenia! Dasz radę...;-)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Panowie do salonow na odsluchy, ja spedzilem kuuupe czasu na odsluchach i nie ma opcji aby kazdemu dogodzic, zawsze znajdzie sie ktos w salonie kto bedzie mial odmienne zdanie, nie schodzilem co prawda z testami ponizej "polki" Onkyo 905 bo chcialem cos wyzej, celowalem w ampli do 10tys. ale to tez na wyrost. W pierwszym etapie po zmudnych testach kupilem Marantza SR6006, a calkiem niedawno SR7005, do tego wzmacniacz stereo PM7004 i tuner sieciowy, gra to wszystko wysmienicie, najbardziej jestem zdumiony jakoscia stereo SR7005, cena uwazam jest bardzo atrakcyjna jak za ten sprzet, natomiast nizej zdecydowanie polecam SR6006 - pomijam juz funkcje sieciowe.

grynek77

New member
Panowie do salonow na odsluchy, ja spedzilem kuuupe czasu na odsluchach i nie ma opcji aby kazdemu dogodzic, zawsze znajdzie sie ktos w salonie kto bedzie mial odmienne zdanie, nie schodzilem co prawda z testami ponizej "polki" Onkyo 905 bo chcialem cos wyzej, celowalem w ampli do 10tys. ale to tez na wyrost. W pierwszym etapie po zmudnych testach kupilem Marantza SR6006, a calkiem niedawno SR7005, do tego wzmacniacz stereo PM7004 i tuner sieciowy, gra to wszystko wysmienicie, najbardziej jestem zdumiony jakoscia stereo SR7005, cena uwazam jest bardzo atrakcyjna jak za ten sprzet, natomiast nizej zdecydowanie polecam SR6006 - pomijam juz funkcje sieciowe.

Wlasnie docelowo myslalem o takim wlasnie zestawieniu sr6006 + PM7004 + NA7004 ;) aczkolwiek jezeli SR7005 gra tak dobrze w stereo to moze obedzie sie bez wzmaka ;)
Pytanie, czy ta sieciowka NA7004 jest niezbedna?? nie lepiej kupic oddzielnego DACa ???
Funkcje sieciowe i strumieniowe i tak masz z ampli...
Acha i mozesz jeszcze powiedziec czy slychac bardzo roznice miedzy 6006 a 7005 ???
Co zrobiles ze swoja SR6006, sprzedales ???

Grynek77 Jeśli rozważasz 4311 to posłuchaj sobie SC LC85 zjada demonka w przedbiegach

To Tomaso77 rozwaza 4311 ;)

Panowie, a co byscie powiedzieli na cos takiego w moim przypadku:
Marantz PM7004 + ampli NR1602 zamiast jednego klocka ampli SR7005 ????
moj stosunek filmy/muzyka wyglada tak: 20/80 % ...
graloby to z Ikonami 6 mkII lub 7 mkII oczywiscie :)
7004 ciagnalby stereo a ampli reszte glosnikow...
cenowo podobnie z SR7005 a nawet troszke taniej ;)

Tomaso77

New member
To ja przymierzam się rzeczywiście do Denona, Pioneer w parze z Dali zazwyczaj traktowany jest raczej jako mezalians. Musiałbym posłuchać, już LX75 ma świetne opinie, tylko jak to mi zagra z dużymi Conceptami, a zwłaszcza z dużym Ikonem MKII czy Mentorem 6....??? Popatrzec na oferty, to Pioneer łączony z Dali to wręcz rzadkość... Do "Pionka" uprzedzeń nie mam, bardzo ceniłem swoje kolejne DEH w aucie, ale ampli to zupełnie co innego...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
grynek77:
Juz Ci odpisalem w innym watku, dopisze jeszcze kilka swoich spotrzezen i sie powtorze, co do polaczenia SR6006+PM7004 to uwazam ze wydana kwota 3tys. za PM7004 nie jest adekwatna roznicy (ale jak masz nadmiar gotowki to czemu nie), sam w sobie PM7004 to bdb wzmacniacz stereo, mozesz poczytac recenzje - jest ich calkiem sporo na zagranicznych serwisach. SR6006 jezeli chodzi o samo stereo sprawdza sie rewelacyjnie, w tej cenie nic co testowalem (w moim mniemaniu oczywiscie) nie zagralo tak "muzykalnie", moge jedynie potwierdzic wszedobylskie opinie o muzykalnosci Marantza.
Swojego SR6006 polaczonego z PM7004 sprzedalem, (potem juz odlaczylem wzmacniacz i lezy osobno), sprzedalem za bardzo smieszne pieniadze ale tak juz mam ze zawsze trace na sprzecie, moze kupujacy sie odezwie i cos skrobnie a wiem ze jest bardzo zadowolony i tez na niejednym odsluchu byl.
SR6006 ma maly okragly wyswietlacz, wszystkie funkcje wyswietlane sa na tv, nie jest to zadnym problemem jak poczatkowo myslalem (o ile lubimy sie bawic co chwila w ustawieniami) ale warto miec to na uwadze.
SR6006 czy SR7005 pod wgledem funkcji sieciowy jest bardzo rozbudowany, to prawda ze nie ma potrzeby kupowania tunera sieciowego, a ten takze nie jest tani bo nastepne 3tys.
Ja wybralem bardzo swiadomie z tego wszystkiego SR7005 bo to co oferuje w tych warunkach jakie mam, gra poprostu fantastycznie, wlaczam sprzet z przyjemnoscia sluchajac stereo, jak i ogladajac fimy, a warto dodac ze tutaj takze jest niesamowity wykop, dynamika, przestrzen.
Oczywiscie mozna isc w procesory itp. ale to juz nastepna grubsza kasa.
Zawsze znajdzie sie ktos kto strzeli innym sprzetem, innym polaczeniem ..bierz te wszystkie nasze opinie na pol, ja ze swojej strony polecam zakup SR7005.

Ostatnia edycja:
Do góry