Yamaha ns555/333/444 ?

Slomus

New member
Witam,
Jak temacie, czy posiadacie jakies doswiadczenia z tym zestawem?
Posiadam DSP-A2 i szukam zestawu. Ma to byc cos w miare uniwersanego (w sensie do kina i muzyki(glownie rock)). Mam do dyspozycji max. 3000pln, pokoik 20m2.
Dzieki.

kocix

New member
słuchałem tego zestawu kolumn w top hi fi w Krakowie przez kilka godzin z ampli Yamaha v-rx 467 i bardzo słabo wypadły, żeby nie powiedzieć tragicznie. W kinie to jeszcze jakoś ujdzie ale o muzyce to lepiej nie wspominać. Aczkolwiek być może to wina tego ampli. Poza tym to niezły design i niektórym może się podobać jako mebel.

Slomus

New member
Wlasnie wrocilem z kolejnych ogledzin i teraz w sumie mam 2 typy:
1.Monitor Audio M6/M2/MC za 3200pln
2.JBL E 80/20/25/150 za 3600pl
ewentualnie seria ES ale to kolejne 300pln trzebaby dolozyc :/

don111

Banned
Witam,
Jak temacie, czy posiadacie jakies doswiadczenia z tym zestawem?
Posiadam DSP-A2 i szukam zestawu. Ma to byc cos w miare uniwersanego (w sensie do kina i muzyki(glownie rock)). Mam do dyspozycji max. 3000pln, pokoik 20m2.
Dzieki.
te Yamahy do rocka się nie nadają, mają za miękkie i za ciepłe brzmienie
Monitor Audio jak najbardziej, nawet w rocku, który wypada chyba najsłabiej na nich wciągną spokojnie JBLe tej serii (które z kolei w rocku czują się najlepiej)

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Przy takim pomieszczeniu E80 będą za małe, lepiej wypadnie zestaw z M6 na frontach. Pisz na priv, bo mam fajne promo na MA.

zamo161

New member
Ja osobiście jestem wiernie oddany dla Yamahy.
Posiadam Amplituner Rx-V457i służy mi od 5 lat nieprzerwanie ... I ta moc !: )

Slomus

New member
Kupilem MA przedwczoraj, po malym odsluchaniu i konsultacji z paroma sprzedawcami. Jestem zadowolony,a i żonka nienarzeka bo moze niejest to pianoblack jak yamahy, ale o dziwo calkiem niezle sie prezentuja po rozstawieniu.
Napisze jeszcze dokladniej o wrazeniach, ale musze powalczyc z konfiguracja wzmacniaka jeszcze bo jak dlamnie troche skomplikowany sprzet :p

p.s. blackninja kurcze spieszylo mi sie troszke :/ szkoda ze nienapisales wczesniej ze je masz. Z kabelkami mi wyszlo niecale 3400pln.

Dzieki

Do góry