Yamaha A-S701 Czy HK3770K

lyly33

New member
Witam

Mam problem z wyborem napędu stereo do kolumn Canton GLE 496, które nabyłem dzisiaj. Na chwilę obecną posiadam wzmacniacz yamaha ax-497 Jestem z niego bardzo zadowolony ale potrzebuje czegoś nowego z wejściem cyfrowym pod TV i z lekko większą mocą, i teraz pytanie który z tych sprzętów będzie lepszym wyborem pod względem stereo, słucham wszystkiego od techno po muzykę medytacyjną :p. Z góry dziękuje za odpowiedź

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Generalnie jestem zwolennikiem wzmacniaczy stereo. Zazwyczaj (choć to nie jest reguła) grają lepiej niż amplitunery stereo. Jednak w tym przypadku, biorąc pod uwagę jakie masz kolumny bardziej może pasować Harman. Chodzi o charakter brzmienie. Z Yamahą może być za jasno i analitycznie. Yamaha zagra bardziej skrajami pasm. Słyszałem poprzednika. Nie sądzę, że charakter brzmienia się zmienił. Harman będzie równiejszy i doda ciepła. Najlepiej przed zakupem odsłuchać.

lyly33

New member
Ok, dzięki za trochę informacji. Wezmę yamahe bo opcje sieciowe i radio to mi wcale nie potrzebne. Głownie chodzi o brzmienie, a i słyszałem ze harman ma zbyt mało tonów niskich wtedy kiedy ich potrzeba :) tak wiec będę atakować w stronę yamahay, użytkuje do tej pory jedna i naprawdę fajnie gra, tylko troszkę mało mocy się zrobiło :)

lyly33

New member
No i własnie :D Jedni tak, drudzy tak :), i człowiek może zwariować :p, chciał nie chciał pewnie skończy sie tak, że pojade na odsłuch obu sprzętów i wybiore ten który bedzie pasować. A czemu do tych kolumn HK3370 ??

Do góry