Yamaha 663 pilot programowanie kabel hdmi i dzwiek

bbigrado

New member
witam
niedawno zakupiem ampli Yamaha RX v663
mam 2 sprawy

1) po kilkukrotnym przeczytaniu instrukcji obslugi o tym jak programowac pilota poprzez kopiowanie funki z innego pilota np TV, od kilu dni mecze sie i nie moge zrobic tak, aby pilot nauczyl sie funkcji wlaczania, wylaczania podglaszanie, przyciszania oraz zmiany programu w moim TV i DVD

dodam ze nie ma kodu dla mojego tv i dvd w tabeli z kodami

robie wszystko krok po kroku jak w instrukcji a tu tylko error

2) w/w ampli w komplecie z Manta 056 moze ktos uzywa w tej konfiguracji?

jak ustawic w/w sprzet tak aby po kabelku HDMI uslyszec w glosnikach z odtwazanego filmu dvd dzwiek i zobaczyc w TV obraz (czy jest taka mozliwosc?)

z gory dziekuje za podpowiedzi
Radek

SławekSS

New member
Bez reklam
Witam.
troche z innej beczki. Zamierzam kupic ten amplituner i chciałbym poznac Twoja opinię jak to gra(dzwięk-myzyka nie film).

oxygenrt

New member
Pytanie

Zastanawiam się nad taką konfiguracją bo mam tą mante a właśnie kupuję amplituner, manta z telewizorem Sharp po hdmi śmiga bez problemu (dźwięk + obraz), zastanawiam się czy jak puszczę przez yamahę 663 to będzie wszystko grało - zależy mi na koncertach w dts.
Udało się coś z tym zrobić??

johnnyw81

New member
ja na wszelki wypadek używam angielskiej instrukcji (znalazłem kilka błędziorów w polskiej) - nie wiem jakiej Ty, ale u mnie przy programowaniu error występował tylko wtedy jak za krótko trzymałem przycisk. Poza tym przejrzyj dokładniej instrukcję, bo mi się coś kojaży, że nie wszystkie przyciski można programować(ale pewnien nie jestem).

Do góry