Zmiana FV nie powoduje utraty gwarancji jeśli wgrywasz ją zgodnie z zaleceniami i na pliki udostępniane przez producenta. 4,5 zwiech na dobę to dużo ? zacznij się przyzwyczajać

A tak serio, twój problem jest dobrze znany i nie tylko ty się z nim borykasz, u mnie jest to samo na prodigy, są to podobne urządzenia i pracują na tym samym FV. Czytałem sporo, na różnych forach i nie znalazłem tzw " złotego środka" najlepiej będzie jak poświęcisz troszkę czasu i popróbujesz różne wersje oprogramowania. U jednych nowe 4.0 nie sprawia problemów u mnie np na starszym chodzi lepiej, lecz nie w 100% tak jak powinno. Tak właśnie bywa, że urządzenie raz przeczyta jeden plik dobrze, a za drugim razem na tym samym pliku się wysypie. Nie wydaje mi się abyś wskórał coś reklamacją dostaniesz pewnie odpowiedź " ble ble ble ble ... i po wielu testach stwierdzamy, że urządzenie działa poprawnie "

Support xtreamera jest do bani. A co do procedury wgrywania softu to :
Procedura
Emergency pozwala odtworzyć system odtwarzacza w sposób awaryjny. Procedurę wykonuje się w oparciu o plik install.img, który należy pobrać i skopiować na pamięć USB
Kroki instalacji:
1. Plik install.img należy skopiować do głównego katalogu pamięci typu pendrive (w formacie FAT32), zalecane jeż użycie pamięci o pojemności do 2GB.
2. Odtwarzacz należy odłączyć od zasilacza na kilkanaście sekund
3. Należy odłączyć wszystkie urządzenia i kable od odtwarzacza (pamięci USB, klawiatury, sieć, audio, HDMI, także dysk wewnętrzny!), pozostawić należy tylko pendrive z oprogramowaniem.
4. Urządzenie należy podłączyć do zasilacza i nie włączać go przyciskiem POWER
5. Wcisnąć przycisk POWER na froncie (gałka głośności) i trzymać go przez kilka sekund (aż do zgaśnięcia podświetlenia gałki)
6. Urządzenie powinno uruchomić się i po chwili na ekranie powinien pokazać się ekran z informacją o instalacji.
Tutaj ważne aby po pierwszym uruchomieniu przywrócić ustawiania fabryczne
Jeżeli proces odzyskiwania nie wystartuje, należy ponowić próbę. Czasem może być konieczne kilkukrotne powtórzenie całej procedury, a jeżeli to nie pomoże, należy użyć innej pamięci typu pendrive.